Nečekané americké finále na antuce vyhrál Querrey

10. 5. 2010, 09:11
Aktuality 1
ATP BĚLEHRAD - První americké finále na antuce od roku 1991 vyhrál na tenisovém turnaji v Bělehradu Sam Querrey, který otočil souboj s krajanem Johnem Isnerem a získal druhý letošní titul.
Profily hráčů
Sam Querrey

Turnaj ATP do rodného Bělehradu přivedl před rokem Novak Djokovič s rodinou. Právě nejznámější srbský tenista premiérový ročník vyhrál a i letos byl jasně hlavním aspirantem na obhájení titulu. Jenže kvůli alergii nedohrál čtvrtfinále s krajanem Krajinovičem a zdálo se, že si pro druhý letošní triumf dokráčí Stanislas Wawrinka.

Nakonec se však do finále dostali překvapivě dva Američané vyznávající spíše rychlé povrchy. Poslední americké finále na antuce bylo na okruhu ATP naposledy k vidění před 19 lety, kdy v něm Jim Courier na Roland Garros porazil Andreho Agassiho.

Sam Querrey hrál na antuce finále poprvé až minulý měsíc v Houstonu, tedy na domácí zelené antuce. Na té evrospké byl až dosud jen jednou ve čtvrtfinále. Zápasy (na okruhu ATP) Johna Isnera na oranžové drti by se daly dokonce spočítat na prstech jedné ruky. Přesto ho nezastavili Gasquet nebo Wawrinka.

Finálový souboj se dlouho nesl v režii pětadvacetiletého Isnera. Ten už vedl 6-3 4-2 a za stavu 5-4 měl při servisu o dva a půl roku mladšího kamaráda dokonce mečbol. Neproměnil a nakonec po necelých dvou hodinách se z výhry 3-6 7-6 6-4 a triumfu radoval Querrey.

"Doufám, že v tom budu pokračovat, protože dalším krokem je úspěch na turnaji Masters," připomněl Querrey svůj přesun do Madridu, kde zahájí proti domácímu kvalifikantovi Muňozovi-De la Navovi.

Querrey si v osmém finále připsal celkově čtvrtý titul, letos uspěl už i v Memphisu, kde o druhé turnajové vítězství připravil rovněž Isnera.

"Hraju na antuce dobře. Dnes to bylo nešťastné, letos je to už podruhé, co se mi to stalo. Musím to hodit za hlavu," uvedl Isner.

Američané si v Madridu mohou bodově polepšit a zajistit si výhodnější nasazení pro French Open. Být by mohli i mezi šestnáctkou nejlepších.

- ATP 250 BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 424.950 eur) -
nedělní výsledky (09. 05. 2010)

Dvouhra - finále:
Querrey (3-USA) - Isner (2-USA) 3-6 7-6(4) 6-4

Čtyřhra - finále:
Gonzalez/Rettenmaier (Mex./USA) - Bednarek/Kowalczyk (Pol.) 7-6(6) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak sa nato pozrite admin....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist