Největší favoritky v Baku nezaváhaly, dál jde Cirsteaová i Svitolinová

22. 7. 2014, 22:27
Aktuality 10
Bez ztráty setu zvládly své úvodní zápasy na turnaji v Baku jeho dvě největší favoritky. Rumunka Cirsteaová porazila v prvním kole Tunisanku Jabeurovou dvakrát 6-3 a podobně si vedla i obhájkyně titulu Elina Svitolinová, která do osmifinále prošla po výhře nad Niginou Abduraimovovou.
Sorana Cirsteaová

Rumunská tenistka Sorana Cirsteaová sice v Baku nastoupila ke svému prvnímu zápasu po téměř měsíci, ale ani dlouhá pauza, ani její nedávné problémy s ramenem jí nezabránily v postupu do druhého kola. Turnajová jednička musela v duelu s divokou kartou Ons Jabeurovou dvakrát dohánět ztrátu, od stavu 2-3 ale získala čtyři hry v řadě a tím i první set. Ve druhém pak soupeřce sebrala podání ještě čtyřikrát a za hodinu a půl se radovala z vítězství 6-3 6-3.

V úvodním kole nezaváhala ani Elina Svitolinová, která v Baku obhajuje loňský titul. Los jí poslal do cesty jako první soupeřku kvalifikantku Niginu Abduraimovovou, které ukrajinská favoritka sebrala v úvodní sadě všechna podání. Další set už byl vyrovnanější a obě tenistky si až do stavu 4-4 dokázaly pohlídat své servisy. V deváté hře dvacetiletá tenistka z Uzbekistánu znovu kapitulovala, a přestože dokázala odvrátit šest mečbolů, na zvrat už síly nenašla.

Hůř než dvě papírově největší favoritky turnaje dnes dopadly další nasazené hráčky. Třetí hráčka v pavouku Magdalena Rybáriková prohrála ve dvou setech s japonskou kvalifikantkou Misou Egučiovou, která se tak poprvé v kariéře probojovala na okruhu WTA do druhého kola. V úvodním kole dohrála také čtvrtá nasazená Kurumi Naraová, nad jejíž síly byla italská veteránka Francesca Schiavoneová.

Podobně jako Cirsteaová odehrála v Baku svůj první zápas od Wimbledonu také Britka Heather Watsonová, ta však na rozdíl od turnajové jedničky přes úvodní kolo nepřešla. Postarala se o to Kristina Mladenovicová, která po prohraném druhém setu Watsonovou v rozhodující sadě deklasovala a vyřadila ji s "kanárem".

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Cirsteaová (1-Rum.) - Jabeurová (Tun.) 6:3, 6:3
Svitolinová (2-Ukr.) - Abduraimovová (Uzb.) 6:2, 6:4
Egučiová (Jap.) - Rybáriková (3-SR) 6:4, 7:6 (9:7)
Schiavoneová (It.) - Naraová (4-Jap.) 6:2, 6:2
Mladenovicová (Fr.) - Watsonová (7-Brit.) 6:2, 3:6, 6:0
Čepelová (8-SR) - Džafarovová (Ázer.) 6:1, 6:0
Doloncová (Srb.) - Gajdaržiová (Rus.) 6:0, 6:2
Vekičová (Chorv.) - Savčuková (Ukr.) 7:6 (8:6), 6:0
Glušková (Izr.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6:2, 2:6, 7:5
Solerová (Šp.) - Koviničová (Č. Hora) 6:2, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Hesseová/Parmentierová (Fr.) - Sasnovičová/Siniaková (Běl./ČR) 6:2, 2:6, 12:10

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
"Poslední 3 dny jsem se necítila moc dobře, měla jsem problémy se žaludkem a měla jsem i teplotu. Takových nás tam bylo více... Už se cítím lépe a jsem ráda, že jsem doma, i když jen na chvíli. Můžu se připravovat na další turnaj"
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=822075621157374&id=496895680342038

V tom případě klobouk dolů za to, že Katka ještě odehrála debla se Sashou a byly velmi blízko vítězství... Řekl bych, že problémy asi byly způsobené tamní kuchyní. Jinak jsem rád, že už je Katka v pohodě. :)
Reagovat
tommr
na letošní Baku asi Katka nebude vzpomínat v dobrým - schytala tam dvě porážky a ještě k tomu onemocněla. Kdyby tam vůbec nejela tak by na tom byla líp ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, kdyby tak Katka měla křišťálovou kouli a věděla to dopředu... :D
Reagovat
tommr
no něco tušit mohla - Baku nemá zrovna nejlepší pověst. Příští rok už si snad dá při výběru turnajů větší pozor ...
Reagovat
smazaný uživatel
škorpión
Reagovat
smazaný uživatel
Včera mi udělala radost dvouhra, ale byl jsem trochu smutný ze čtyřhry...

Ráno jsem se díval na zápas Kiki - Heather. Viděl jsem to až od stavu 4:1 v 1. setu, protože jsem vstal na půl osmou a nevěděl jsem, že to začíná už v 7:10. :D Dá se říct, že se všechny tři sety odvíjely od toho, kdo získal první brejk... Co jsem viděl ve zbytku 1. setu, tak Kiki hrála dobře a chodil jí servis. Naopak Heather se celkem snadno a rychle vyhazovala... Jenže ve 2. setu Kiki ztratila servis hned v prvním gemu, když od stavu 30-30 dala dvě dvojchyby. Potom Kiki sice dotáhla z 0:2 na 2:2, ale pak už si do konce setu nevyhrála ani jeden ze tří gemů na servisu. Heather si to pohlídala a vynutila si 3. set... V něm se to zase otočilo, když Kiki hned na začátku získala brejk čistou hrou. Heather se zase začala vyhazovat, zatímco Kiki hrála velmi dobře a na její hře vidím od Istanbulu určitý posun. Nakonec z toho byl kanár, přičemž Heather v posledních dvou gemech vypadala, že měla možná i nějaký zdravotní problém...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/0zRSOGcD/#prubeh-zapasu;1

Co se týče Kiki, tak momentálně mám z její hry dobrý pocit. V tom Istanbulu se odrazila a je to vidět. Taky ji to semifinále posunulo z rozhraní první a druhé stovky do trochu příjemnějších vod žebříčku, za což jsem hodně rád (bohužel tady po víkendu nebyl žádný článek o žebříčku, takže jsem to nemohl okomentovat). :) Kiki už zdaleka nedělá tak laciné chyby jako předtím, dokáže udržet míček ve výměně i ve správnou chvíli zaútočit. Snad jenom občas ty dvojchyby, tam to ještě trochu hapruje... Ještě bych dodal, že při tom zápase bylo v Baku hodně větrno (Istanbul hadr), takže se holkám hodně zvedaly sukýnky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Současně se zápasem Kiki hrála Donna proti Savchuk, jenže na Donnu bohužel nebyl stream... Savchuk postoupila z kvalifikace po divokém zápase proti Pervak, takže jsem očekával, že Donna bez větších problémů vyhraje. V 1. setu se ale hodně nadřela, přestože prakticky pořád vedla. Druhý set už byl v pohodě a Donna ho okořenila kanárem (stejně jako Kiki ten třetí). Takže jsem byl velmi spokojen. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/tAjgFGrN/#prubeh-zapasu;1

Jediná škoda je, že Kiki a Donna proti sobě budou hrát ve 2. kole. Zajímavé je, že už tomu tak mohlo být v Istanbulu, ale tam Donnu porazila Klára... Ten los mě opravdu netěší, ale zase na druhou stranu mám aspoň jistou čtvrtfinalistku (očekávám, že její soupeřkou bude Schiavone). Zápas mezi Kiki a Donnou se hraje až zítra, takže dneska mám volno. Doufám, že krásné blondýnky předvedou pěkný tenis (holt budu zase rozpolcený). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co mě ale včera trochu mrzelo, byla těsná prohra Katky Siniakové a Sashy Sasnovich v deblu proti francouzskému páru Hesse/Parmentier. Amandine Hesse tak porazila Katku v Baku nejen v kvalifikaci singla... Zápas to byl velice vyrovnaný. Katka a Sasha prohrály 1. set 6:2, ale druhý stejným poměrem vyhrály. V super tie-breaku prohrávaly už 3-8, ale potom to otočily na 10-9 a měly mečbol. Nakonec ale bohužel Francouzky vyhrály 12-10.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/zguByfsJ/#prubeh-zapasu;1

Je to fakt škoda, protože holky musely dobře zabojovat. Taky mě mrzí, že čtyřhra nebyla na streamu, přitom se hrála na kurtu s kamerami... Je trochu zvláštní, že Katka v singlu už dosáhla na svoje první vítězství v hlavní soutěži WTA, ale v deblu na něj pořád čeká. Nepovedlo se to na první pokus s Bárou Krejčíkovou v Bad Gasteinu, ani na druhý se Sashou Sasnovich v Baku... Jinak doufám, že když zrovna nebude k dispozici Bára, tak bude Katka zkoušet debla právě se Sashou (obě mají deblové úspěchy z juniorek a ITF). Sasha mi taky začala být docela sympatická. :)

BTW: Já věděl, proč si ten komentář nechat až na nový článek o Baku... :D
Reagovat
Frick
Co myslíte, nestálo by zavést tři stupně turnajů, jako maj chlapi?

Když je tu ta mezikategorie WTA 125k, tak k tomu přidat ještě 90k, 60k a 30k. 10k + 15k pak nechat jako obdobu chlapskejch Futures...

Sec jenom, ty ženský desítky, to už je taky trochu svět sám pro sebe. narážim tim zejména na ty Šarm-aš-Šajchy, Instanbuly, Herakliony....

Mezi timto a turnajema 50-100k je, myslim si, obrovský rozdíl..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist