Obhájce titulu Isner a Monfils se odhlásili z Aucklandu. Nadal divokou kartu odmítl

9. 1. 2015, 13:31
Aktuality 2
Generálku na Australian Open přišla o obhájce titulu Johna Isnera a Gaëla Monfilse. Američan, kterého zítra čeká finále na Hopman Cupu, se odhlásil kvůli únavě, Francouz se pořadatelům omluvil z osobních důvodů.
John Isner

John Isner hraje tento týden se Serenou Williamsovou na Hopman Cupu, na který byl pozván na poslední chvíli místo zraněného Jacka Socka. Američané navíc v Perthu postoupili do sobotního finále a Isner tak bude mít v nohách čtyři utkání ve dvouhře a čtyři ve smíšené čtyřhře. Už nyní odehrál celkem 13 setů.

A právě kvůli únavě z nečekané porce zápasů se devětadvacetiletý Američan vzdal účasti na turnaji v Aucklandu, kde měl během příštího týdne obhajovat loňský titul. Šampion z let 2010 a 2014 navíc nechce týden před Australian Open cestovat na Nový Zéland a pak zpět do Austrálie. Takto se přesune z Perthu rovnou do Melbourne.


Pořadatelé Heineken Open nepřišli jen o turnajovou trojku Isnera, ale i o Gaëla Monfilse, který měl být nasazenou sedmičkou. Francouzský tenista se omluvil z osobních důvodů.


Ředitel turnaje Karl Budge prý o problémech Monfilse věděl a jeho odhlášení na poslední chvíli akceptoval. "Ale srovnat se se situací kolem Isnera je těžší," uvedl Budge.

Ten se pokusil oživit startovní pole pozváním Rafaela Nadala, který tento týden nečekaně prohrál ve druhém kole turnaje v katarském Dauhá s Němcem Berrerem a prohlásil, že zápasový rytmus mu před Australian Open bude chybět. Španělský tenista ale pozvánku na divokou kartu nepřijal a v týdnu před úvodním grandslamem sezony bude jen trénovat.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
namyšlenej namachrovanec :-/ ... oslavím až s tenisem skončí, je to hroznej člověk ;-)
Reagovat
Cico93
fňuk fňuk
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist