Palán v Indii ukončil životní challenger po boji před finálovými branami

4. 3. 2023, 10:58
Aktuality 0
CHALLENEGER PUNÉ - Dominik Palán skončil na challengeru v indickém Puné v semifinále. Dvaadvacetiletý český kvalifikant po prvních třech výhrách na akci této kategorie nestačil až na 151. hráče světa Itala Lucu Nardiho, kterému v boji o finále podlehl vinou jediného ztraceného servisu 6-7 6-1 5-7.
Profily hráčů
Dominik Palán (© mslta.org)

Dominik Palán si loni v listopadu v Bombaji připsal třetí triumf na turnaji ITF a nyní v Indii zaznamenal své dosud nejlepší vystoupení na challengeru, na nichž měl dosavadní bilanci v hlavní soutěži 0-4.

V Puné, kam dorazil s letošní zápasovou bilancí 2-5, vyhrál včetně kvalifikace pět duelů v řadě a připsal si první tři vítězství v hlavní soutěži. 

22letý Čech před tímto týdnem nikdy nehrál s členem Top 200 a nikdy neporazil hráče Top 300. V Puné si však vyšlápl na krajana Dalibora Svrčinu (178. v ATP), domácího Sumita Nagala (387.) i bývalého nejlepšího juniora světa Chun-Hsin Tsenga z Tchaj-wanu a ztroskotal až po boji v semifinále s Lucou Nardim (151.).

Přitom Palán byl i dnes byl blízko čtvrté výhře nad papírovým favoritem během pěti dnů. Přes dvě hodiny nečelil brejkbolu a v rozhodujícím setu za stavu 4-4 a 30-30 bojoval o dost možná vítězný brejk.

Ale neuspěl. Za stavu 5-6 soupeři nabídl první dva brejkboly a zároveň mečboly v zápase, druhý odvrátit nedokázal a přestože vyhrál o 12 fiftýnů více (97-85), po dvou a čtvrt hodinách hry o tři roky mladšímu Italovi podlehl 6-7 6-1 5-7.

Ve světovém žebříčku se rodák z Hodonína posune ze 412. na zhruba 330. místo a poprvé bude figurovat v Top 350. V Indii ještě zůstává, po týdnu volna ho čeká turnaj ITF M25 v Novém Dillí a následně má naplánovaný přesun na akci ITF M25 v americkém Calabasasu.

19letý Nardi si o třetí challengerový titul zahraje s třetím nasazeným Australanem Maxem Purcellem.

• CHALLENGER PUNÉ •
India, tv. povrch, 130.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 03. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Nardi (4-It.) - Palán (ČR) 7-6(4) 1-6 7-5
Purcell (3-Austr.) - Zekič (Srb.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist