Pegulaová se v Soulu naladila na Turnaj mistryň. Poprvé získala dva tituly během jedné sezony

15. 10. 2023, 09:33
Aktuality 8
WTA SOUL - Jessica Pegulaová (29) dva týdny před startem Turnaje mistryň slaví triumf na podniku WTA 250 v Soulu. Zkušená Američanka v generálce na vyvrcholení sezony potvrdila roli největší favoritky, ve finále přehrála Číňanku Yue Yuan (25), navázala na srpnové vítězství v Montrealu a poprvé v kariéře vyhrála dva turnaje během jedné sezony. V rodné zemi své maminky si dokráčela pro celkově 4. titul.
Profily hráčů
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

Jessica Pegulaová si loni odbyla premiéru na Turnaji mistryň a to rovnou v obou soutěžích. Nevyhrála však jediný zápas ve dvouhře ani ve čtyřhře s krajankou Coco Gauffovou.

Letos se na prestižní soutěž pro osm nejúspěšnějších hráček sezony kvalifikovala znovu a zatímco většina jejích soupeřek před cestou do mexického Cancúnu odpočívala, devětadvacetiletá Američanka se rozhodla pro udržení zápasového rytmu a vydala se mezi slabší konkurenci na akci WTA 250 v Soulu.

V roce 2019 při své premiéře na turnaji v zemi, ze které pochází její maminka, vypadla hned v prvním kole, letos ale do metropole Jižní Korey dorazila již jako velká hvězda a tlak největší favoritky ustála.

Světová čtyřka Pegulaová nemusela ani jednou čelit hráčce TOP 70 a také proto ztratila v pěti zápasech jediný set. V nedělním finále si poradila se 128. hráčkou světa Yue Yuan, pětadvacetiletou Číňanku přehrála 6:3, 6:2.

Pegulaová v úvodu zápasu odvrátila brejkbol, od stavu 1:2 získala osm gamů v řadě a získala rozhodující náskok. Yue Yuan pak sice ve svém prvním finále na okruhu WTA zaznamenala dva brejky, ale dál se trápila na servisu a v samotném závěru zápasu spáchala svou první i druhou dvojchybu.

"Ona začala hrát opravdu dobře a já věděla, že mě může potrápit. Tím spíše, když neměla co ztratit a hodně do toho bušila. Zahrála několik neuvěřitelných úderů a já se jen snažila nebýt frustrovaná. Cítila jsem, že potřebuju udržet vysokou úroveň své hry a doufala jsem, že ona nevydrží tak dlouho. Neustále jsem ji udržovala pod tlakem při jejím servisu, protože dost foukalo a nebylo snadné podávat," komentovala Pegulaová.

V celkově 9. finále Pegulaová získala 4. titul. Navázala na triumfy z Washingtonu 2019, Guadalajary 2022 a Montrealu 2023 a poprvé v kariéře tak vyhrála dva turnaje během jedné sezony.

Ve čtyřhře triumfovala česká tenistka Marie Bouzková po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové.

Výsledky turnaje WTA 250 v Soulu

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misa
Muška s Markétou určitě něco vyhrají, zvláště u Karolíny by mi při jejích tenisových schopnostech přišlo neuvěřitelné, kdyby skončila s jedním titulem. Maruška musí hrát důležité míče odvážněji, i v soulském čtvrtfinále měla šance - za stavu 5-5 v prvním setu brejkbol a v tiebreaku druhého setbol. V obou případech nevýrazně returnovala a dostala pak dva winnery.
Reagovat
misa
Patřilo pod Ellnina.
Reagovat
EllNino
Maruška měla šanci na titul, na Pegulu umí a zbytek byl ITF lvl ...
Reagovat
misa
V Praze měla taky šanci, tam bylo obsazení ještě slabší než v Soulu. Doufám, že se jednou Marušce zase všechno sejde a vyhraje další turnaj i v singlu.
Reagovat
EllNino
Snad budou mít někdy tolik titulů i Maruška, Muška a Markéta ... maj teď titulů dohromady stejně jako Katka Siniaková a ta je navíc dneska může trumfnout
Reagovat
com
to se ji to vyhrava, kdyz v Soulu vyhrala nad hrackama okolo 100 mista zebricku smilesmile Jinak je to takova lepsi Sakkari.. Ta uz dlouho zase nic nevyhraje
Reagovat
EllNino
má dvě tisícovky, stejně jako Karolína :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist