Peschkeová prohrála i ve třetím grandslamovém finále

9. 9. 2010, 21:24
Aktuality 0
Květa Peschkeová ani napodruhé titul ve smíšené čtyřhře na grandslamovém US Open nezískala. Češka s Aisamem Qureshim z Pákistánu prohrála v dnešním finále s nejvýše nasazenými Liezel Huberovou a Bobem Bryanem z USA dvakrát 4-6.
Bob Bryan a Liezel Huberová

Pětatřicetiletá Peschkeová se mohla stát třetí českou tenistkou, která by vyhrála na US Open smíšenou čtyřhru. Před ní to dokázaly jen Jana Novotná s Američanem Jimem Pughem v roce 1988 a o pět let později Helena Suková s Australanem Toddem Woodbridgem. 

S Qureshim se dala Peschkeová dohromady poprvé v kariéře a přes prohru nevypadala při vyhlášení smutně. "Byl to úžasný turnaj po jeho boku a skvělá zkušenost. Hráli jsme spolu poprvé, došli do finále a doufám, že příště to bude lepší," řekla Peschkeová.

Peschkeová ztratila jako první v utkání servis, i když už s Qureshim vedli 40-15. Vzápětí ale přišla o podání i Huberová. Rozhodující pro první set byla ztráta servisu Qureshiho, který zbytečně chyboval po slabších, i když přesných returnech deblové jedničky Huberové.

Skvěle hrál hlavně Bob Bryan. Na Peschkeovou podával plnou silou a česká hráčka returny nestíhala. Američan navíc skvěle četl hru na síti a při volejích byl neomylný. "Bob je na síti vynikající, vládne raketou ostře a přesně jako šermíř kordem," řekla bývalá světová jednička a nyní televizní komentátorka Lindsay Davenportová.

Na začátku druhé sady ztratila Peschkeová podání, ale vzápětí se blýskla lobem, kterým proměnila brejkbol při Bryanově podání. I druhý set rozhodla ztráta podání pákistánského tenisty, který ještě bude mít šanci získat titul. Ve čtyřhře ho spolu s Indem Rohanem Bopannou znovu čeká Bob Bryan, ale tentokrát v páru s dvojčetem Mikem.

Smíšená čtyřhra se hrála ve Flushing Meadows bez výhody. Za stavu 40-40 rozhodl hru hned další bod, při kterém se podávalo vždy podle pohlaví: žena na ženu a muž na muže. 

Peschkeová hrála finále US Open podruhé v kariéře a titul jí opět sebral Bob Bryan. Před čtyřmi lety postoupila do finále s Martinem Dammem, ale prohráli s Bryanem a s Martinou Navrátilovou. Česká hráčka, za svobodna Hrdličková, hrála grandslamové finále ještě letos na French Open, ale i se Srebotnikovou ve čtyřhře žen na premiérový grandslamový titul nedosáhla.

Bob Bryan se z triumfu v mixu ve Flushing Meadows radoval již počtvrté a znovu s jinou partnerkou. Vedle výher s Huberovou a Navrátilovou se poprvé radoval v roce 2003 se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou a o rok později s Ruskou Věrou Zvonarevovou.

- US OPEN  (USA - New York, tv. povrch) -
čtvrteční výsledky (09. 09. 2010)

Smíšená čtyřhra - finále:
Huberová/B. Bryan (1-USA) - Peschkeová/Qureshi (ČR/Pák.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist