Peschkeová s Melicharovou v San Jose získaly nejcennější titul

5. 8. 2019, 07:57
Aktuality 8
WTA SAN JOSE - Květa Peschkeová s Američankou českého původu Nicole Melicharovou v San Jose ovládly čtyřhru a získaly čtvrtý společný titul, turnaj kategorie WTA Premier vyhrály poprvé. Nejvýše nasazené hráčky ve finále porazily japonský pár Šuko Aojamaová a Ena Šibaharaová 6-4 6-4.
K. Peschkeová a N. Melicharová

Čtyřiačtyřicetiletá Peschkeová vyhrála v deblu 33. turnaj, o osmnáct let mladší brněnská rodačka Melicharová přidala pátý triumf.

Společně už letos na okruhu WTA zvítězily v lednu v australském Brisbane, v loňské sezoně pak dominovaly na antuce v Praze a čínském Tianjinu.

V San Jose česko-americký tandem poprvé vyhrál akci WTA Premier, nicméně k triumfu Peschkeové s Melicharovou stačily pouhé tři výhry proti papírově slabším soupeřkám. Cennější byl z pohledu obsazení truanje triumf v Brisbane.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 876.183 dolarů
nedělní výsledky (04. 08. 2019)
• Dvouhra - finále •
Saisai Zheng (Čína) - Sabalenková (2-Běl.) 6-3 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Peschkeová/Melicharová (1-ČR/USA) - Aojamaová/Šibaharaová (Jap.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Aussie
... co jsem s Květou Hrdličkovou, jak se tehdy ještě jmenovala, dělal interview pro rozhlas, když hrála v turnaji na Gold Coast. Řekl bych tak aspoň 20 let, musel bych se podívat. A to už nebyla velká mladice, tak 24. Já jsem také ještě nebyl tak úplný dědek, zdaleka mi nebylo 60.
Přeji jí, ať jí to ještě vytrvá!
Reagovat
tommr
titul ze San José je sice cennej, ale jak jsou na tom opravdu se ukáže až v Torontu kde mají velice zajímavej los. V prvním kole narazí na pár Fernandez/Halep, který dostal divokou kartu ...
Reagovat
Pesek12
Nevím, vyhrát turnaj ve 3 zápasech ze 14 párů (vyhraných 6 setů a 1 ST) proti hráčkám druhé či třetí deblové garnitury mi nepřijde jako nejcennější titul.
Reagovat
Dobry-den
Jj, je to nesmysl. Cennější byla určitě výhra Brisbane - sice taky 'jen' Premier, ale porazily tam skvělé páry (Chan a Chan, Krejčíková a Siniaková)
Reagovat
horska.kraslice
Klobouk dolů, nejenže má postavu dvacátnice, ale i výkony. Super!
Reagovat
tommr
v článku je nesprávně uvedeno "V San Jose česko-americký tandem poprvé vyhrál akci WTA Premier". První Premier titul ve skutečnosti získaly už dřív v Brisbane ...
Reagovat
PeschkeFan1
Dobře Květa:) V jejím věku je to neuvěřitelné.
Reagovat
Fransoas
Dvojice Peschke - Melichar potvrdily roli jedniček a vyhrály prestiznější titul,,který kdy dosáhly.Úžasná gratulace pro veteránku Peschke a její parťačku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist