Plíšková v Římě porazila i Bacsinszkou a je ve svém největším čtvrtfinále na antuce

18. 5. 2017, 23:04
Aktuality 2
WTA ŘÍM - Karolína Plíšková na antuce v Římě porazila Švýcarku Timeu Bacsinszkou a poprvé od konce března vyhrála dva zápasy po sobě. Ve svém největším antukovém čtvrtfinále se utká s Ukrajinkou Svitolinovou, s níž ze šesti duelů prohrála pouze na Hopman Cupu.
Karolína Plíšková

Antuka je pro Karolínu Plíškovou nejméně oblíbený povrch. Letos na ní ztratila skvělou formu z úvodu sezony, když na třech turnajích vyhrála pouze dva zápasy. 

V Římě se však pětadvacetiletá Češka konečně chytila. Po drtivé výhře dvakrát 6-1 nad Američankou Davisovou neztratila set ani v dnešním osmifinále s Timeou Bacsinszkou. I proti Švýcarce začala vyhraným setem 6-1, druhý pak získala poměrem 7-5. 

Plíšková dnes opět nedělala příliš zbytečných chyb a ve večerním utkání si rychle vypracovala vedení 6-1 a 3-1. Pak sice poprvé přišla o podání a ztratila tři gamy po sobě, drama však nepřipustila. Za stavu 5-5 zaznamenala rozhodující brejk, který vzápětí po odvrácení čtyř brejkbolů potvrdila. 

Statistiky zápasu
Bacsinszká - Plíšková
0 esa 1
2 dvojchyby 2
62 %
1. podání 'in' 66 %
54 %
úsp. 1. podání 80 %
54 %
úsp. 2. podání 43 %
20 winnery 27
18 nevyn. chyby 14
1/5 brejkboly 4/12
čas: 1:20

Česká tenistka zápas ukončila esem, vítězným úderem a svůj první mečbol proměnila přímým bodem z podání. Švýcarku porazila potřetí v řadě a ve vzájemné bilanci se tak ujala vedení 3-2.

Do čtvrtfinále antukového turnaje WTA se Plíšková dostala teprve poosmé v kariéře a poprvé na podniku kategorie WTA Premier 5. Dál došla jen na třech menších akcích International.

O postup do semifinále si Plíšková zahraje s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou. Ze šesti vzájemných duelů s o dva a půl roku mladší Ukrajinkou pět vyhrála, porážku utrpěla pouze loni na Hopman Cupu. 

Pokud Plíšková v italské metropoli postoupí mezi kvarteto nejlepších, stane se v pondělí poprvé světovou dvojkou. Před sebou by měla už jen trápící se Němku Angelique Kerberovou.

Svitolinová dnes zastavila 12 zápasů neporaženou Němku Monu Barthelovou. S vítězkou z pražské Stromovky sice prohrála první set, ale pak už neztratila ani game a zvítězila 3-6 6-0 6-0.

 

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3.076.495 dolarů
čtvrteční výsledky (18. 05. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Bacsinszká (Švýc.) 6:1, 7:5
Muguruzaová (3-Šp.) - Görgesová (Něm.) 7:5, 6:4
V. Williamsová (9-USA) - Kontaová (5-Brit.) 6:1, 3:6, 6:1
Halepová (6-Rum.) - Pavljučenkovová (12-Rus.) 6:1, 4:6, 6:0
Gavrilovová (Austr.) - Kuzněcovová (7-Rus.) 2:6, 7:5, 6:4
Svitolinová (8-Ukr.) - Barthelová (Něm.) 3:6, 6:0, 6:0
Bertensová (15-Niz.) - Makarovová (Rus.) 7:6 (7:3), 6:1
Kontaveitová (Est.) - Lučičová-Baroniová (16-Chorv.) 6:1, 6:1
• Čtyřhra - 2. kolo •
Bondarenková/Siniaková (Ukr./ČR) - Jankovičová/Petkovicová (Srb./Něm.) 7:5, 7:5
Krejčíková/Saisai Zheng (ČR/Čína) - Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) 6:2, 6:3







Čtyřhra - 2. kolo:

, .

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Kytka
Gratulace Karolíně. Už se zdá, že se vrací forma. právě včas. A zítra by měla Svitolině oplatit tu poslední porážku.
Reagovat
tommr
dneska opět podala velmi dobrej výkon a kdyby na začátku druhýho setu nepromrhala tolik brejkbolů tak zápas moh klidně skončit stejným výsledkem jako proti Davisový. Ty odvrácený brejkboly ale Bacsinszkou nastartovaly a ta pak Karolíně zle zatápěla. Závěr druhýho setu ale naštěstí Karolína zvládla líp ... :)
V příštím kole čeká Karolínu další nebezpečná soupeřka se kterou má ale zatím vynikající bilanci. Tak snad si jí nepokazí právě v okamžiku kdy by mohla uhrát svůj nejlepší výsledek na antuce a zároveň se dostat na druhý místo v žebříčku ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist