Plíšková v San Diegu začala výhrou nad Dolehideovou

12. 10. 2022, 06:53
Aktuality 6
SAN DIEGO - Karolína Plíšková týden po nezdaru v Ostravě zvládla vstup do turnaje WTA 500 v San Diegu, kde si poradila 6-3 6-4 s domácí kvalifikantkou Carolinou Dolehideovou. O postup do čtvrtfinále se utká s Chorvatkou Donnou Vekičovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková před týdnem v Ostravě nestačila na mladou Američanku Alyciu Parksovou a od postupu do čtvrtfinále US Open prohrála třetí ze čtyř zápasů. Na novém turnaji WTA 500 v San Diegu ale roli favoritky zvládla a začala bezproblémovým vítězstvím.

S domácí 181.3 hráčkou světa Caroline Dolehideovou, jež v Kalifornii prošla dvoukolovou kvalifikací, přišla jen jednou o podání (ve druhém setu za stavu 3-0 s dvěma brejky v zádech) a po hodině a 22 minutách hry zvítězila 6-3 6-4.

Ve druhém kole světová dvaadvacítka Plíšková, která už 14 měsíců nebyla ve finále, narazí na Donnu Vekičovou. 30letá rodačka z Loun s o čtyři roky mladší Chorvatkou prohrála pouze první ze sedmi vzájemných soubojů.

Vekičová v San Diegu začala skalpem světové sedmičky Marie Sakkariové z Řecka, kterou přehrála 7-6 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 5-2. Sakkariová tak nezvládla svůj úvodní zápas už na pátém z posledních devíti turnajů.


Pár dní po porážce ve finále v Ostravě se v San Diegu představí světová jednička Iga Šwiateková. Po volném losu v úvodním kole ji čeká souboj s Qinwen Zheng (h2h 1-0), která se do hlavní soutěže dostala až jako lucky loser a v prvním kole odehrála jen pět gamů. Za stavu 5-0 jí totiž vzdala světová třináctka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska, která tak ani na 17. letošním turnaji nevyhraje víc jak dva zápasy.

Druhý lucky loser v soutěži Jil Teichmannová se o vyřazení grandslamové šampionky nepostarala. Švýcarka podlehla 1-6 6-7 domácí vítězce US Open z roku 2017 Sloane Stephensové.

• WTA 500 SAN DIEGO •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 757.900 dolarů
úterní výsledky (11. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková (ČR) - Dolehideová (USA) 6-3 6-4
Vekičová (Chorv.) - Sakkariová (5-Řec.) 7-6(3) 6-1
Kasatkinová (8-Rus.) - Fernandezová (Kan.) 6-2 6-2
Stephensová (USA) - Teichmannová (Švýc.) 6-1 7-6(2)
Qinwen Zheng (Čína) - Muguruzaová (Šp.) 5-0 skreč M.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
com
smile a stacila jedna vyhra a uz je zase pred Kvitovic-Vankovic smilesmile
Reagovat
Alien
Kdo? Jako Iduška Raskenovic?
Reagovat
hanz
Mě spíš zajímá, aby byl na Kájíska pěkný kurz.smilesmile
Reagovat
Alien
Iduška Raskenovic přidala i druhou výhru, nebo nikolivě?
Reagovat
Mantra
vyvěsil vlajku, na oslavu vítězství. Dlouho nepovisí, ale co už, když je co slavit. smile
Reagovat
Torn
Snad se v USA zase trochu herně uklidní, protože ta Ostrava byla špatná. Nevím, kde hlavou lítá, ale je na ní dost vidět ta špatná herní sezóna. Nevěří si a odráží se to dost významně nejen na mezihře, ale i na samotném servisu.

Donička na Káju moc neumí a odklidila nepříjemnou Maruši, která teď hraje tedy příšerně. Docela zajímavé je, že bývalá světová trojka a vyhrála jen jediný turnaj, a to ještě někde v záprášeném Rabatu.

Snad Kája dneska vyhraje, trochu jí to nakopne a konečně urve nějaký turnaj, protože si myslím, že u Mexikánců jí to nebude sedět jako loni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist