Poslední naděje Krejčíková je na olympiádě v osmifinále, Xinyu Wang povolila jen pět her

29. 7., 13:56
Aktuality 10
OH PAŘÍŽ - Barbora Krejčíková (28) je po skončení prvního kola ženské dvouhry olympijského turnaje na pařížské antuce jedinou českou nadějí a roli favoritky potvrdila i ve druhém zápase. Úřadující wimbledonská šampionka si poradila 6:3, 6:2 s Xinyu Wang (22) z Číny a vyrovnala své singlové maximum pod pěti kruhy. O postup do čtvrtfinále bude bojovat proti Elině Svitolinové (29).
Barbora Krejčíková je poslední českou nadějí ve dvouhře žen (© AFP)

Xinyu Wang – Krejčíková 3:6, 2:6

Dvouhry žen na olympijském turnaji se zúčastnily čtyři české tenistky a Barbora Krejčíková je poslední nadějí. Aktuální česká jednička a světová desítka si v areálu Rolanda Garrose, kde po triumfu na French Open 2021 prohrála na antukovém majoru vždy v prvním kole, poradila i s druhou outsiderkou.

Zatímco proti Saře Sorribesové v úvodním kole si musela téměř každý bod poctivě vydřít a Španělku zdolala až v tie-breaku rozhodujícího setu, Xinyu Wang dle očekávání mnohem více pomáhala nevynucenými chybami. Krejčíková si v prvním dějství vypracovala náskok 5:1, set sice nezavřela na podání, nicméně povedlo se jí to na returnu.

Do druhé sady vstoupila prohraným servisem, ale manko ihned zlikvidovala a postupně si proti Číňance zase vybudovala převahu. V utkání potvrdila své aktuální velmi vysoké sebevědomí, které nabyla senzačním prvenstvím ve Wimbledonu. Excelovala totiž na brejkbolech, když odvrátila sedm z devíti hrozeb a proměnila šest z osmi šancí.

"Jsem ráda, že to bylo dneska kratší, ale určitě to nebylo jednodušší. Ten zápas byl také náročný, bylo tam hodně klíčových bodů, kde se to lámalo a které jsem uhrála. Jsem ráda, že se to zlomilo ke mně a že jsem si vybudovala vždycky v setech náskok," řekla Krejčíková novinářům.

Krejčíková sbírá na probíhající olympiádě svá první letošní vítězství na nejpomalejším povrchu. Během nedávného antukového jara se vrátila po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním zad a těžkou chřipkou a prohrála všechny čtyři zápasy.

Postupem do osmifinále vyrovnala své singlové maximum na olympijských hrách. Při debutu v Tokiu 2021, kde získala s Kateřinou Siniakovou zlato ve čtyřhře, narazila v této fázi na pozdější šampionku Belindu Bencicovou. V Paříži se o čtvrtfinálovou účast utká s bronzovou medailistkou z Tokia Elinou Svitolinovou.

Ve dvouhře žen je Krejčíková poslední českou zástupkyní, avšak v singlu mužů má Česko stále dvě naděje. V úterý nastoupí Tomáš Macháč proti obhájci zlata Alexanderovi Zverevovi a debutant Jakub Menšík vyzve Tommyho Paula.


Výsledky dvouhry žen na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Blondie
Grats, kluci!
Reagovat
horska.kraslice
No teda!
Reagovat
Sinuhet1
gratulace Bare smile, jeji vykon se mi libil, do dalsiho kola by asi byla lepsi Svitolina
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Sinuhet1
Pegula - Svitolina to by mohlo byt zajimave, aspon na kousek se podivam, co Baru ceka smile
Reagovat
Liverpool22
Velká gratulace Báře k pohodovému postupu V dalším kole už bude čekat těžká soupeřka, ale Bára je na vítězné vlně a nemusí se bát nikoho
Reagovat
tommr
Dneska to bylo od Báry podstatně lepší než včera což bylo samozřejmě dáno i soupeřkou která byla ve srovnání se SST neškodná ...
O Bářině soupeřce v dalším kole se rozhodne dneska večer. Ani nevím komu z dvojice Pegula/Svitolina mám postup přát protože obě budou pro Báru hodně těžké a možná i nestravitelné sousto...
Reagovat
Liverpool22
Asi bych si spíš přál Svitolinu, ale těžko říct. Obě jsou hodně nepříjemné. Nicméně Báře věřím
Reagovat
honza.khp
se Svitolinou vyběhla (a to doslova) při svém vítězném RG
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist