Prohrála v kvalifikaci, teď je v semifinále. Slovenka Kužmová v Budapešti prožívá životní turnaj

23. 2. 2018, 14:16
Aktuality 2
WTA BUDAPEŠŤ - Viktória Kužmová na halové akci WTA International v Budapešti pokračuje v životním turnaji. Devatenáctiletá Slovenka sice v maďarské metropoli prohrála už v kvalifikaci, nicméně svou druhou šanci zúčastnit se hlavní soutěže využívá na maximum. V dnešním čtvrtfinále přehrála Petru Martičovou a zahraje si poprvé v kariéře semifinále turnaje WTA.

Viktória Kužmová jde v posledních měsících výkonnostně nahoru, což potvrzuje fakt, že letos úspěšně zvládla kvalifikaci v Aucklandu, na Australian Open i v Petrohradu. Na právě probíhající halové akci v Budapešti však kvalifikačním sítem neprošla. Pro devatenáctiletou Slovenku ovšem žádný problém, jelikož si v maďarské metropoli zahraje své první semifinále na okruhu WTA.

Kužmová v kvalifikaci nestačila na Belgičanku Bonaventureovou, nicméně dostala druhou šanci zúčastnit se hlavní soutěže a své vystoupení v maďarské metropoli může považovat za největší dosavadní úspěch své kariéry.

Rodačka ze slovenských Košic v hlavní soutěži ještě neztratila set. Šanci nedala nasazené Cirsteaové, bývalé světové dvanáctce Lisické a poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. Své maximum znovu vylepšila. Dnes přehrála 6-4 6-2 Petru Martičovou.

Kužmová v utkání s Chorvatkou ani jednou neztratila servis, když odvrátila všech sedm brejkbolů, svou soupeřku naopak třikrát brejkla a po hodině a čtvrt slavila postup.

Dnešní výhra jí v žebříčku WTA vynese nové maximum. V případě, že porazí i přemožitelku nasazené dvojky Shuai Zhang Belgičanku Alison van Uytvanckovou, posune se poprvé v kariéře do první stovky světového hodnocení.

Druhou semifinálovou dvojici tvořily nasazená jednička Dominika Cibulková a Němka Mona Barthelová., které čeká první vzájemné střetnutí.

Cibulková dnes vyhrála nad Švédkou Johannou Larssonovou i pátý vzájemný zápas, až v Budapešti to však dokázala bez toho, aniž by prohrála set a musela otáčet nepříznivý vývoj. Osmadvacetiletá Slovenka zvítězila hladce 6-3 6-2 a po půl roce postoupila do semifinále.

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 226.750 dolarů
páteční výsledky (23. 02. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Cibulková (1-SR) - Larssonová (Švéd.) 6-3 6-2
Van Uytvancková (Belg.) - Shuai Zhang (2-Čína) 6-2 6-4
Kužmová (SR) - Martičová (Chorv.) 6-4 6-2
Barthelová (Něm.) - Bonaventureová (Belg.) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je na ty fotce fakt Vika Kužmová? Jako nevylučuje, že ne, ale to je fakt tragická fotka :D
Reagovat
Carter
Super Viki, len tak ďalej :)

Teoreticky si môže ešte zopakovať súboj s Bonaventureovou, s ktorou tesne prehrala vo finále kvalifikácie :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist