První kolo kvalifikace Wimbledonu: Do bojů zasáhli tři Češi a sedm Češek

21. 6. 2016, 20:23
Aktuality 28
V londýnském Roehamptonu již včera odstartovala wimbledonská kvalifikace. Kvůli špatnému počasí byly zápasy českých tenistů a tenistek přesunuty na dnešek. Do bojů dnes zasáhli tři Češi a sedm Češek.
Wimbledon

První krok k postupu do hlavní soutěže letošního Wimbledonu udělal na londýnské trávě Jan Šátral, který dnes v úvodním kole porazil Argentince Kickera 6-1 6-3. Pětadvacetiletý Čech si tak na čtvrtý pokus připsal výhru v kvalifikaci grandslamu, vloni na US Open a letos v Melbourne a v Paříži vždy prohrál již v prvním kvalifikačním kole.

Jednadvacetiletý Adam Pavlásek potvrdil v prvním kole wimbledonské kvalifikace roli druhého nasazeného hráče, když porazil 7-5 7-5 Švýcara Henriho Laaksonena. Akutálně 117. hráč světa usiluje o svůj druhý start v hlavní soutěži turnaje velké čtyřky, poprvé do hry zasáhl letos na French Open, kde sice prohrál závěrečné kolo kvalifikace, do hlavní soutěže se ale dostal jako lucky loser a nakonec postoupil do druhého kola.

Podruhé v kariéře dnes nastoupil do kvalifikace grandslamového turnaje devětadvacetiletý Marek Michalička. Ani podruhé však český tenista neuspěl. Stejně jako v roce 2012 na US Open končí již v prvním kvalifikačním kole, ve kterém dnes prohrál 5-7 7-6 4-6 s Indem Ramanathanem.

Z českých hráček postoupila do druhého kola jako první Tereza Smitková, která ale musela o postup hodně zabojovat. V Londýně ale zatnula zuby a utkání s domácí Maiou Lumsdenovou nakonec po boji vyhrála 2-6 6-2 6-2. Postupují také Andrea Hlaváčková, jež přehrála 7-6 6-1 Američanku Asiu Muhammadovou, a Barbora Štefková, která si poradila 6-3 6-2 s Chorvatkou Mrdežajovou.

Hned v prvním kole naopak končí Barbora Krejčíková, která nezlomila své nezdary v kvalifikacích grandslamů ani na londýnské trávě a ani ve Wimbledonu si tak poprvé v hlavní soutěži grandslamu nezahraje. Dvacetiletá Češka nestačila na Portugalku Michelle Larcherovou de Britovou. Lucie Hradecká naopak nestačila na třetí nasazenou Číňankou Kai-Lin Zhang, s níž prohrála dvakrát 5-7.

Terezu Martincovou dál trápí zranění. Jednadvacetiletá Češka skrečovala za stavu 0-4 utkání proti Číňance Lin Zhu a nedohrála tak již druhý zápas v řadě, naposledy vzdala před dvěma týdny v Hertogenboschi.

Své letošní trápení nezlomila v Londýně ani Klára Koukalová, jež nestačila na Stephanie Vögtovou, s níž prohrála 3-6 5-7.

Výsledky - Kvalifikace Wimbledonu (výsledky českých tenistů a tenistek):
Kvalifikace muži - 1. kolo:
Pavlásek (2-ČR) - Laaksonen (Švýc.) 7:5, 7:5
Šátral (ČR) - Kicker (Arg.) 6:1, 6:3
Ramanathan (Indie) - Michalička (ČR) 7:5, 6:7 (2:7), 6:4
Kvalifikace ženy - 1. kolo:
Smitková (ČR) - Lumsdenová (Brit.) 2:6, 6:2, 6:2
Hlaváčková (ČR) - Muhammadová (USA) 7:6 (7:3), 6:1
Zhang (3-Čína) - Hradecká (ČR) 7:5, 7:5
Larcherová (Portug.) - Krejčíková (ČR) 6:3, 7:6 (8:6)
Zhu (Čína) - Martincová (ČR) 4:0 skreč
Štefková (ČR) - Mrdežaová (Chrov.) 6:3, 6:2
Vogtová (Licht.) - Koukalová (20-ČR) 6:3, 7:5

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
George_Renel
jde dál a jako 2. nasazený kvalifikant má velkou šanci se prodrat do hlavní soutěže.
Reagovat
EllNino
Kudryavtsev a hlavně zápas na 3 sety, no uvidíme :)
Reagovat
George_Renel
Já myslím, že jako 2. nasazený má slušnou šanci i při případném vyřazení.
Reagovat
smazaný uživatel
1. nasazený Kachanov měl namále(11:9 ve 3. setu), při jeho vyřazení by měl šanci větší.
Reagovat
EllNino
neměl, losuje se
Reagovat
George_Renel
Tak to jo.
Reagovat
smazaný uživatel
v Paříži se losovalo pouze z nasazených hráčů
Reagovat
smazaný uživatel
a hlavně pro milion startovného nechodí jen zraněná největší esa z TOP 20.,ostatní pár gamů raději odchodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Šátral náskok ve 2. setu nedotáhl a končí
Reagovat
Fandina
Jsem ráda, že Smitka postoupila. Už by bylo načase, aby se nějak prosadila, protože ta její jízda předloni ve Wimblu byla úžasná.
Co se týká Hrádi, tak to je škoda, dvakrát 7:5 asi to bylo dost vyrovnané. A Bára Krejčíková měla zkušenou soupeřku, ale pořád čekám, kdy se nějak víc prosadí, v deblu se jí zatím daří víc, je za Háčkama, Šafi a Kájou, tak by to chtělo také v singlu, nějaký posun.
Klárka škoda a gratulka Andrejce.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě super Adam a Jan Šátral, bylo by výborné, kdyby v tom pokračovali. Držím palce.
Reagovat
tommr
do bojů jich zasáhlo sedm (a ne šest jak je mylně uvedeno v článku) a z toho postoupily jen tři ...
Paradox je, že postoupily ty od kterých se to čekalo nejméně - Andrea Hlaváčková, Tereza Smitková a hlavně Bára Štefková příjemně překvapily ... :)
Zklamaly naopak ty nejzkušenější - Lucka Hradecká a Klára Koukalová - a hodně nepříjemný je i odstoupení Terezy Martincový kvůli zranění. Od Báry Krejčíkový se v její mizerný formě proti nebezpečný soupeřce nedalo nic čekat ... :(
Reagovat
Petr.Pokorny
Díky za upozornění :)
Reagovat
smazaný uživatel
Martincová si zřejmě jen jela pro tučné startovné a Hradecká ve vyrovnaném zápase prohrála se 3. nasazenou. Neřekl bych,že někdo propadl. Dobře,že hlavně Smitková se po prohraném setu dokázala nakopnout.Další prohra s WCQ a na oblíbené trávě už by mohla zanechat stopy.Štefková snad dobrá příprava. Andrea travní kvality už v přípravě prokázala.
Reagovat
Frick
V přepočtu asi 130 000....

To nevim, estli je to tedy takový terno....
Reagovat
smazaný uživatel
pro holku z TOP 50 asi maličkost, ale pro konec 2. stovky,kdy je třeba vydělávat i na trenéra i drahé letenky oběma ,každá tisícovka dobrá.
Reagovat
bIbec
tak ty tři hráčky, co postoupily, splnily roli favoritek.

Mně je to celkem jedno, jak to dopadne. Fandím hlavně Štefkové. Její postup z kvaldy by mi udělal velikou radost.
Reagovat
tommr
postup kterýkoli z našich z kvalifikace by byl velký překvapení a u Báry by to byla úplná senzace ... :)
Reagovat
bIbec
no... Andrea, pokud by se dostala do 3.kola, tak by hrála zřejmě s Paszek. Takže jo, to by bylo relativně veliké překvapení, kdyby postoupila do MD. Smitková těžko říct. Moc kvalifikantek se asi nemůže pochlubit tím, že byly ve 4. kole Wimbledonu (napadá mě teď z fleku akorát Paszek, která byla myslím ve ČF).. ale vzhledem k výsledkům z poslední doby by to asi překvapení bylo.. asi.
Štefková tam nemá soupeřku, která by se nedala porazit. Dneska je to cca padesát na padesát. Pokud by se zadařilo, tak 3. kolo to samé. Nic nehratelného. Prostě ve své sekci nemá někoho, u koho bych si řekl "tak to je v řiti, to nepůjde". Něco takového mě napadlo, když sem uviděl los Krejčíkové.
Reagovat
bIbec
i když to padesát na padesát sem asi trošku přehnal :-) Spíš tak 40:60 .. i to je slušná šance :-)
Reagovat
tommr
Kucová je pro Báru těžká soupeřka. Já šance Báry na postup vidím tak na 20% ...
Reagovat
bIbec
no vždyť to říkám.

Šo = Šz x Ktp

Šo - opravdová šance
Šz - zkreslená šance = 20
Ktp - koeficient tommrova pesimismu = 2

po dosazení:

Šo = 20 x 2 = 40
Reagovat
bIbec
no vidíš, celkem easy mač. To sem Štefkovou ještě podcenil.
Reagovat
tommr
rád uznávám, že jsem Báru trochu podcenil ... :)
Reagovat
George_Renel
Tento článek tu měl být v poledne a ne se závěrem hracího dne....
Reagovat
tommr
jj to je velkej nedostatek tohodle portálu. Články se tu objevují až po akci kdy už to v podstatě nikoho nezajímá. Proč sem nemůžou dát kostru článku k daný akci už ráno a v průběhu dne jí jen doplnovat? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký Bára Štefková! Klára už méně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist