Querrey zdolal Isnera a získal třetí titul. Znovu na domácí půdě

22. 2. 2010, 09:37
Aktuality 1
ATP MEMPHIS - Sam Querrey potvrdil, že na domácí půdě dosahuje nejlepších výsledků. V Memphisu otočil finálový duel s krajanem Isnerem a také třetí titul vybojoval ve své rodné zemi. Oba finalisté společně vyhráli soutěž ve čtyřhře.
Profily hráčů
Sam Querrey

Američan Sam Querrey vyhrál tenisový turnaj v Memphisu, když ve finále porazil svého krajana Johna Isnera po setech 6-7 7-6 6-3. Dvaadvacetiletý hráč získal třetí titul v kariéře a opět na domácí půdě.

V utkání však dlouho tahal za kratší konec a po prohraném tie-breaku prvního setu prohrával i v tom druhém už 2-5. Isner však zaváhal při obou servisech, prohrál 5-7 a ve třetí sadě už na svého kamaráda a deblového parťáka nestačil. 

"Jsem si jistý, že později budeme o finále žertovat," odpověděl Querrey na dotaz, zda jejich první vzájemný souboj ovlivní jejich vztah. "Doufám, že se v příštích deseti letech ještě alespoň desetkrát utkáme. A vím, že někdy vyhraju já, někdy zase John."

Isner s Querreym se chystají na antuku
Querrey v amerických halách viditelně ožil. Zatímco v Austrálii prohrál všechny tři zápasy, na domácích kurtech nestačil na Roddicka, se kterým prohrál v San Jose v semifinále.

Isner v této sezoně utrpěl teprve druhou porážku. Hned na prvním turnaji toku v Aucklandu si připsal premiérový titul, na Australian Open prohrál v osmifinále s Murrayem.

Finále v Memphisu bylo rekordní co do výšky obou tenistů. Isner měří 206 cm, druhý výborně podávající hráč Querrey má o sedm centimetrů méně. Oba korunovali úspěšný turnaj titulem ve čtyřhře, kde ve finále porazili britsko-australskou dvojici Hutchins, Kerr 6-4 6-4.

Na obou finalistech bude stát výkon USA v prvním kole Davisova poháru. Při neúčasti Andyho Roddicka a Jamese Blakea nastoupí za dva týdny pravděpodobně Isner s Querreym do dvouher proti Srbsku.

O postup do čtvrtfinále budou hrát na srbské antuce a tak Querrey i Isner nečeká další halový turnaj v Delray Beach, ale vydali se na antuku do mexického Acapulka.

- ATP 500 MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 1.100.000 dolarů) -
nedělní výsledky (21. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
Querrey (8-USA) - Isner (6-USA) 6-7(3) 7-6(5) 6-3

Čtyřhra - finále:
Isner/Querrey (USA) - Hutchins/Kerr (Brit./Austr.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ze Americanom naozaj rastie nova generacia na harde. V davis cupe na domacej pode to bude dost tazke s nimi. Kazdopadne som zvedavy ako im to pojde na antuke a ze hraju aj stvorhru je velke plus lebo si nacvici alepsie voleje co pri ich delovom podani je vyhoda vediet co najlepsie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist