Rosol ztratil po servisu jen 5 míčků a vyřadil nasazeného Kubota

1. 5. 2012, 21:48
Aktuality 5
ATP BĚLEHRAD - Lukáš Rosol má v Bělehradu další šanci postoupit do svého premiérového čtvrtfinále. Český tenista dnes vyřadil pátého nasazeného a bývalého finalistu Poláka Lukasze Kubota, když ztratil po svém podání pouze pět fiftýnů. Teď ho čeká Rumun Hanescu.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol vstoupil do turnaje v Bělehradu proti pátému nasazenému Lukaszi Kubotovi, který si v srbské metropoli zahrál před třemi lety poprvé v kariéře ve finále klání ATP. Tehdy polský tenista nestačil až na domácí hvězdu Novaka Djokoviče.

79. hráč světa Rosol dnes proti soupeři, který je v žebříčku o 29 míst výše, skvěle podával. V prvním setu po svém servisu ztratil pouze dva fiftýny (oba po dvojchybě) a vyhrál 7-5. Ani ve druhé sadě neměl na podání problémy, Kubotovi na returnu dovolil uhrát jen tři míčky a nakonec po 73 minutách hry slavil postup do 2. kola.

Brněnský rodák a svěřenec Ctislava Doseděla si tak v Bělehradu po nečekaně snadné výhře zahraje o premiérové čtvrtfinále. Rosolovým příštím soupeřem bude Victor Hanescu, se kterým se český tenista dosud nikdy neutkal.

Rumun Hanescu , který je aktuálně až na 104. místě světového žebříčku, dnes po setech 6-2 5-7 6-3 zdolal neznámého španělského kvalifikanta a debutanta v hlavní soutěži turnaje ATP Carlose Gomeze-Herreru.

Kubot v úterý nebyl jediným vyřazeným nasazeným hráčem. Na finále z minulého týdne v Bukurešti nenaváže Fabio Fognini. Šestý nasazený Ital v duelu 1. kola nestačil na Francouze Benoita Paireho, který si k hladké výhře 6-1 6-4 pomohl 11 esy.

Na 116. hráče světa Joao Souzu z Brazílie nestačil sedmý nasazený Američan Ryan Harrison, který prohrál dvakrát 3-6 a po zápase se se svým zklamáním svěřil na Twitter. "Dnes to byl opravdu drsný zápas. Nehrál jsem dobře. Zítra odletím do Madridu, kde bych měl mít pár dní času na přípravu," napsal devatenáctiletý tenista, aktuálně 58. muž světového žebříčku ATP.

- ATP 250 BĚLEHRAD -
(Srbsko, antuka, 418.700 eur)
úterní výsledky (01. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Kubot (5-Pol.) 7-5 6-2
Paire (Fr.) - Fognini (6-It.) 6-1 6-4
Souza (Braz.) - Harrison (7-USA) 6-3 6-3
Muller (8-Luc.) - Lacko (SR) 6-0 4-6 6-3
Bedene (Slovin.) - Kližan (SR) 6-4 7-6(6)
Hanescu (Rum.) - Gomez (Šp.) 6-2 5-7 6-3
Veič (Chorv.) - Kavčič (Slovin.) 6-1 6-1
García-López (Šp.) - Kunicyn (Rus.) 7-6(4) 6-7(1) 6-2
Schwank (Arg.) - Sela (Izr.) 6-2 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
fazil
pojd rosi, uhraj uz neco poradnyho...nevim, proc porad vypadavas v prvnim kole. na antuce mas hru tak na top 50. snaz se
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně !! Snad se probudil a začne opět uhrávat alespoň nějaký ty lepší výsledky.. Je to dobrý pro domací turnaj v Praze, snad to obhájí, hodně štěstí !!
Reagovat
darek.vrana
Tak to je slušný - ztratit v setu jen dva míče po servisu a oba dvojchybou, čili Kubot neuhrál po Rosolově servisu vůbec nic. Hanescu by mohl být hratelný a konečně by mohl Rosol udělat čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesnizuju vykon Rosola,ale pokud za cely zapas na prijmu ''uhraje'' hrac tolik co Kubot? Mazec.Set podle me udela,ale boj o celkovy vysledek bude mit hodne tezky
Reagovat
Berny
tak neuhrat na prijmu za nic to se snad naposled povedlo jen tommy haasovi proti rogerovi na FO 09 :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist