Rozjetý Sock porazil Isnera a je poprvé v semifinále. Čeká ho Hewitt

12. 7. 2014, 07:56
Aktuality 11
ATP NEWPORT - Jack Sock i prožívá dosud nejlepší období své kariéry. Týden po triumfu ve wimbledonské čtyřhře si zahraje poprvé semifinále dvouhry na okruhu ATP, do něhož se dostal na domácí trávě v Newportu po výhře nad nejvýše nasazeným krajanem Johnem Isnerem. O finále se utká s Hewittem.
Jack Sock

Minulou sobotu na trávě v londýnském All England Clubu si Jack Sock připsal svou dosud nejcennější trofej, když společně s Kanaďanem Vaskem Pospisilem vyhráli čtyřhru ve Wimbledonu. Po nedělním bále šampionů se z Evropy přesunul domů do Spojených států a tento týden prožívá svůj nejúspěšnější turnaj ATP ve dvouhře.

Jednadvacetiletému Američanovi se daří na trávě v Newportu, kde po skalpech třech krajanů postoupil poprvé v kariéře do semifinále. V americkém státě Rhode Island porazil 2-0 na sety Alexe Kuznetsova, šampiona z roku 2009 Rajeeva Rama a v pátečním čtvrtfinále i vítěze z let 2011 a 2012 Johna Isnera.

76. hráč světa Sock sice s o šest a půl roku starším favoritem prohrál všechny tři vzájemné souboje, v prvním měření sil na trávě ale lépe zvládal klíčové výměny, méně chyboval, ani jednou neztratil podání a zvítězil 6-4 7-6.

V prvním setu za stavu 3-3 Sock odvrátil tři brejkboly, hned vzápětí obral světovou dvanáctku Isnera o podání a brejk na 5-3 bez potíží potvrdil. V druhé sadě nebyl k vidění jediný brejkbol a na řadu tak přišel Isnerův oblíbený tie-break. Isner ale nezvykle chyboval, prohrál tři z pěti výměn po svém podání a Sock se tak mohl radovat z dosud nejcennějšího skalpu v kariéře.

"Docela dost si teď věřím. Dnešní výhra je pro mě cenná, jsem za ni moc rád. Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších turnajů v roce. Miluju tohle město, tenhle turnaj. Je příjemné se vrátit z evropského turné a hrát první turnaj ve Spojených státech v tomto krásném areálu," pochvaloval si Sock, který už v 18 letech vyhrál s krajankou Melanií Oudinovou smíšenou čtyřhru na US Open.

Isner, který se nedočkal prvního semifinále od březnového Indian Wells, se svým výkonem spokojený nebyl. "Zkazil jsem hodně jednoduchých úderů, nevyužil jsem žádný brejkbol. Někdy takové zápasy prostě přijdou."

O finále si rozjetý Sock, který zůstal posledním domácím zástupcem v soutěži, zahraje s bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem. Třiatřicetiletý Australan ve čtvrtfinále porazil dvakrát 6-4 Američana Steva Johnsona a jediná výhra ho dělí od zopakování finále z posledních dvou ročníků.

"Cítím se teď celkem dobře. Ve výměnách se cítím dobře a mám úderovou jistotu. V klíčových momentech pak hraju jako autopilot," řekl vítěz sedmi turnajů na trávě Hewitt, který před 12 lety vyhrál i slavný Wimbledon. Letos v úvodu sezony slavil titul na domácí půdě v Brisbane, kde ve finále porazil Federera, od té chvíle až do tohoto týdne ale nevyhrál na žádném z 11 turnajů víc jak jeden zápas.

V druhém semifinále se utkají tenisté s dělovým servisem Chorvat Ivo Karlovič a Australan Samuel Groth, který po čtvrteční výhře nad obhájcem titulu Nicolásem Mahutem bude hrát o finále poprvé v kariéře.

- ATP 250 NEWPORT -
(USA / Rhode Island, tráva, 539.70 dolarů)
páteční výsledky (11. 07. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sock (7-USA) - Isner (1-USA) 6-4 7-6(4)
Hewitt (3-Austr.) - S. Johnson (6-USA) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
EllNino
tak co říkáš na Newport ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
fici tam hur nez na Vysocine, trava jim vcera vybledla... a ty lajny by si taky mohli konecne docarovat! ;-)))
Reagovat
EllNino
tys tam ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
na Vysocine? Ne.. :-)
Reagovat
EllNino
ale ne, já myslel v USA :)) ..dneska potlačíme Jacka ne ? :))
Reagovat
smazaný uživatel
bez zachveni! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera jsme se sojkou fandili Johnovi...
...krasny zapas, sic tenisove to casto svankovalo, ale nektere vymeny super. Pro mne uzasny turnaj.

A Jack s Johnem predvedli, jak to ma ve sportu vypadat... rekl bych velmi inspirativni chovani nejen pro mlade tenisty ale vubec obecne...

A ten rozhovor vyse Johna s Jackem, super;)

P.S. John dal Jackovi v tezkem momente TB bod... uznal mu eso... moment tak uz ridky, jestli vubec bych to nekde mohl videt, vlastne ani nevidel....jeho pristup je absolutne neskutecny...

Z toho duvodu John bude pro mne vzdy No.1, a je mne fakt suma fuk, kde se narodil, jak hraje...uzasna postava sportu...prez prekazky bych rekl do neskutecnych vysin...
...prohra mrzi, ale odesel z toho kurtu jak kral;)
Jinak je videt, ze pratelstvi Johna s Jackem ma na mladsiho hrace celkem vliv...a to je dobre...;)
Reagovat
EllNino
No já se koukal, krásný sportovní gesto, to fakt smekám kloobrc :D ..
Jinak dneska potlačím Jacka a Samíka, docela bych chtěl vidět oba ve finále :D ...je vidět, jak Jackovi vlil ten deblovej titul z Wimblu novou dravou krev do žil a je vidět, jak si to užívá, tak snad se mu to finále povede a když už musel porazit BigJohna, tak ať už to celý vyhraje :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist