Serena vyhrála i druhý zápas po porodu, čeká ji Venus

10. 3. 2018, 21:36
Aktuality 9
WTA INDIAN WELLS - Serena Williamsová vyhrála v Indian Wells i svůj druhý zápas po porodu. Američanka v utkání druhého kola zdolala Kiki Bertensovou 7-6 7-5 a vydřela tak postup do třetího kola. V něm dvojnásobnou šampionku vyzve sestra Venus, s níž má Serena pozitivní vzájemnou bilanci 17-11.

Serena Williamsová loni už v jiném stavu ovládla Australian Open a získala rekordní 23. grandslamový vavřín. V září porodila dceru Alexis Olympiu, v listopadu se vdala za svého snoubence a otce dítěte Alexise Ohaniana a pečlivě se připravovala na návrat na kurty.

Americká tenisová legenda na konci loňského roku odehrála exhibiční utkání. Titul v Melbourne se však rozhodla neobhajovat, jelikož se necítila dostatečně připravená. V polovině února se pak představila v nepříliš dobré formě ve čtyřhře ve Fed Cupu. Na ostrý návrat k turnajům ale dokázala formu vyladit velice slušně, když v pátek v Indian Wells přehrála v utkání prvního kola Zarinu Dijasovou. A daří se jí i nadále!

Serena dnes ve druhém kole čelila 29. nasazené Kiki Bertensové, s níž hrála již potřetí v kariéře. Američanka sice v utkání, které trvalo téměř dvě hodiny, čtyřikrát přišla o vlastní podání, všechny klíčové momenty ale zvládla lépe než soupeřka a nakonec zvítězila 7-6 7-5.

"Rozhodně jsem se cítila lépe než v prvním zápase," konstatovala po zápase americká legenda. "I tak to ale ještě stále není ono. Pořád jsem nejistá a dělám chyby, které jsem nikdy dřív nedělala. Jak už jsem ale několikrát řekla, je to pro mě nová situace a nová výzva," dodala Serena, kterou v boji o postup do osmifinále vyzve sestra Venus.

Osmá nasazená Venus Williamsová si ve svém úvodním zápase na domácím turnaji v Indian Wells poradila s 35. tenistkou světa Soranou Cirsteaovou a připsala si tak po nezdarech v Sydney a Melbourne první letošní výhru na okruhu WTA. Američanka Rumunku přehrála za hodinu a dvacet minut hry poměrem 6-3 6-4 i přesto, že v utkání celkem třikrát přišla o podání.

"Venus měla vloni výbornou sezonu a hrála fantastický tenis," řekla směrem ke své starší sestře Serena. "Vzhledem k tomu, že nejsem nasazená, tak na sebe narazíme už tak brzy, ale to se nedá nic dělat. Musím být připravená hrát proti všem hráčkám. Bude to těžké, ale dám do toho maximum a pokusím se vyhrát," dodala třiadvacetinásobná grandslamová šampionka před již 29. střetnutím se sestrou. Ve vzájemné bilanci vede Serena 17-11.

Jelina Svitolinová má za sebou úžasný vstup do letošní sezony. Ukrajinka si na úvodním podniku roku v Brisbane připsala svou desátou turnajovou trofej a na grandslamu v Melbourne pak došla až do čtvrtfinále, čímž zaznamenala šňůru devíti výher v řadě. V boji o semifinále australského grandslamu aktuálně čtvrtá hráčka světa prohrála s překvapením turnaje Elise Mertensovou z Belgie a na následujícím turnaji v Dauhá nestačila již ve druhém kole na rozjetou Petru Kvitovou. O týden později si ale v Dubaji připsala druhý titul v letošní sezoně a stala se tak vedle Petry Kvitové druhou hráčkou, která letos ovládla dva turnaje.

Ještě před startem amerických turnajů odehrála ukrajinská tenistka exhibiční soutěž Tie Break Tens, kterou také vyhrála. A výbornou formu si čtvrtá hráčka světa přivezla i do Indian Wells, kde ji v dnešním úvodním zápase vyzvala Němka Mona Barthelová. Ukrajinka sice v utkání poprvé ztratila své podání, sama však následně v každém ze dvou setů Němku dvakrát brejkla a po hodině a 23 minutách hry zvítězila 6-4 6-3, čímž zaznamenala již svou patnáctou letošní výhru.

Danielle Rose Collinsová, jež na kalifornském podniku hraje díky divoké kartě, se ve druhém kole domácího turnaje postarala o velké překvapení. 117. tenistka žebříčku WTA si v něm vyšlápla na čtrnáctou nasazenou krajanku Madison Keysovou, kterou přehrála 6-3 7-6, a postoupila tak již do třetího kola.

Bez větších problémů vstoupila do turnaje také druhá nasazená Caroline Wozniacká. Dánská tenistka a vítězka turnaje z roku 2011 prošla do třetího kola po hladkém vítězství 6-4 6-1 nad Španělkou Larou Arruabarrenaovou. "Možná to vypadá, že to byl lehký zápas, ale rozhodně to tak nebylo," prohlásila po postupu vítězka letošního Australian Open. "Kurty jsou extrémně pomalé a míče hodně skáčou."

Obhájkyně titulu z loňské sezony Jelena Vesninová zahájila letošní ročník v Indian Wells třísetovým vítězstvím 2-6 6-1 6-1 nad domácí CiCi Bellisovou. Ve třetím kole Ruska narazí buď na krajanku Makarovovou, nebo Němku Kerberovou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 8,648.508 dolarů
sobotní výsledky (10. 3. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kasatkinová (20-Rus.) - Siniaková (ČR) 6-2 5-2 skreč
S. Williamsová (USA) - Bertensová (29-Niz.) 7-6(5) 7-5
V. Williamsová (8-USA) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 6-4
Wozniacká (2-Dán.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-4 6-1
Svitolinová (4-Ukr.) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-3
Vesninová (24-Rus.) - Bellisová (USA) 2-6 6-1 6-1
Garciaová (7-Fr.) - Bradyová (USA) 6-4 6-4
Collinsová (USA) - Keysová (15-USA) 6-3 7-6(1)
Görgesová (12-Něm.) - Vichljancevová (Rus.) 6-4 6-1
Sasnovičová (Běl.) - Kontaveitová (28-Est.) 6-2 6-4
Suárézová (27-Šp.) - Hsieh (Čín.) 6-4 2-6 6-3
Zhuková (Rus.) - Rybáriková (18-SR) 6-3 2-6 7-5
Gavrilovová (26-Rus.) - Wickmayerová (Bel.) 7-6(3) 6-2
Sevastovová (21-Lot.) - Puigová (Port.) 6-2 2-6 6-1

Komentáře

9
Přidat komentář
Jabadu
Přiznám se, že jsem nevěřil, že se z mateřské vůbec vrátí na okruh. Samozřejmě je objemnější, než předtím, ale já čekal, že se už bude podobat matce (což ji stejně čeká) a bude konec.
S takovou hmotností na hráčky z desítky už nemůže mít. Přesto ji musím složit poklonu, jak se hmotnostně drží.
Reagovat
kada.tom
škoda, že to asi neuvidím :-(
rád bych Serenu viděl, ale ani dnes mi nebylo přáno ...

s Venus by to mohlo klapnout, ale každým pádem s vítězkou budu spokojen :-)
Reagovat
blixa
Viděl si slona tančit ? No vidíš, tak to je zhruba stejný ;-) :D
Reagovat
Chrenda
tedy hraje těžkou tužku. Na top 10 podle mně vůbec nemá. Je těžkopádná, razance chabá. Venus by jí měla v klidu smáznout. Pokud jí to daruje, tak stejně skončí v dalším kole.
Reagovat
tommr
herně je na tom hůř než před pauzou, ale zastrašování soupeřek jí jde ještě líp než předtím ... :)
Reagovat
com
A ja bych rekl, ze je skoro jasny, ze Venus Serenu necha vyhrat.. Stejne jako loni na AO
Reagovat
Kozoroh
Tak to ze sebe Venus udělá blbku.
Reagovat
slacker
hracka mesice brezna je uz ted jasna, stacilo se je ucastnit nejakeho turnaje
Reagovat
brixner
Přesně tak! Copak turnaj, vono stačí upnout někam fotku s mimískem a titulek za hráčku má taky...Du radši rejžákovat palubu, rackové na ní furt serou a serou a když jim to člověk vysvětluje horem dolem, stejně na tebe serou! Srát do moře je asi sere, je to pár kiláků vzdušnou čarou a to je prostě sere! No nic, seru na to a du :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist