Štěpánek návrat na okruh ATP odložil. Vyhráli Federer i Davyděnko

8. 6. 2010, 17:20
Aktuality 9
ATP HALLE - Český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek měl pokračovat po svém návratu na kurty tento týden v Halle, kde si chtěl vyzkoušet travnatý povrch před blížícím se Wimbledonem. Organizátorům se ale na poslední chvíli omluvil a jeho místo v pavouku zaujal Ruben Bemelmans z Belgie.
Radek Štěpánek

Jednatřicetiletý Radek Štěpánek se po více než dvouměsíční pauze způsobené únavovým syndromem vrátil do kolotoče turnajů minutý týden a na challengeru v Prostějově hrál dokonce ve finále. To ale musel v neděli kvůli žaludečním problémům vzdát.

Za českého tenistu zaskočil Belgičan Ruben Bemelmans a Philippa Kohlschreibera trápil dvě a půl hodiny. Nakonec však ve třech setech padl a nepřekvapil.

Rovněž dva měsíce nehrál ani zraněný Rus Nikolaj Davyděnko, jenž nastoupil do turnaje v Halle v pozici nasazené dvojky. Svou úlohu favorita splnil proti Simonu Greulovi, jehož zdolal 7-6 6-0.

Greul držel s favoritem krok jen první set, který pro sebe Davyděnko rozhodl až ve zkrácené hře poměrem 7-1. Druhá sada už byla jasnou záležitostí pátého tenisty světa, který ji získal hladce 6-0.

"Bylo to pro mě těžké utkání," přiznal Davyděnko. "Čím delší je pauza, tím složitější je návrat. Ale jsem rád, že jsem se mohl vrátit právě tady v Německu," dodal.

Další Němci už ale navázali na včerejší úspěchy svých krajanů. Nicolas Kiefer, který nastoupil teprve k druhému letošnímu utkání na okruhu ATP, po třísetovém boji vyřadil nasazenou trojku a čtvrtfinalistu Roland Garros Michaila Južného z Ruska a připsal si vůbec premiérovou výhru této sezony.

Čvrtfinalista Roland Garros ve třech setech nestačil na Němce Nikolase Kiefera startujícího na divokou kartu. 

"Nechci tohle vítězství přeceňovat, vždyť zítra je také den," usmíval se Kiefer. "Ale na skvělý start do turnaje jsem pyšný," dodal někdejší čtvrtý tenista světa. Vítěz turnaje z roku 1999 a dvojnásobný finalista, který se v žebříčku momentálně pohybuje na konci druhé stovky, Rusa zdolal počtvrté v řadě.

V druhém kole na něj čeká krajan Andreas Beck. Čtvrtfinalista posledních dvou ročníků si poradil s Ukrajincem Stachovským.  

Podniku Gerry Weber Open se do konce své kariéry upsal Roger Federer a už včera vypadl ve čtyřhře po boku Allegra. Oblíbenou soutěž singlistů ale zahájil bez problémů. 

Švýcar v Halle neprohrál předchozích 25 zápasů a dnes vykročil za šestým titulem v řadě. S Jarkkem Nieminenem z Finska se utkal již pojedenácté a ani nyní neztratil set. Druhý hráč světa odvrátil všechny brejkboly a po výhře dvakrát 6-4 se může těšit na boj o čtvrtfinále.

- ATP 250 HALLE (Německo, tráva, 750.000 eur) -
úterní výsledky (08. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Nieminen (Fin.) 6-4 6-4
Davyděnko (2-Rus.) - Greul (Něm.) 7-6 6-0
Kiefer (Něm.) - Južnyj (3-Rus.) 4-6 6-1 7-5
Zverev (Něm.) - Serra (Fr.) 6-4 6-4
A. Beck (Něm.) - Stachovskij (Ukr.) 6-1 7-5
Chiudinelli (Švýc.) - O. Rochus (Belg.) 6-3 2-6 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Bemelmans (Belg.) 7-6(2) 6-7(10) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
steve79
No dneska hraje Rafa tak jsem zvědavej co předvede. Tipuju vítězství 6:4, 6:3
Reagovat
smazaný uživatel
elegánovi k postupu do druhého kola! Byl to husarský kousek, s takovou to možná na čtvrtfinále bude stačit :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval som druhy set a nehral zle. Pri svojom podani suverenny pri Nieminenovom furt ho tam trapil. Castejsie chodil na sietku ako som cakal a vychadzalo mu to. Mal by si slusne zatrenovat v Halle vyhrat to bez straty setu a potom rozohraty ist do Wimbledonu po 7.titul. Co sa tyka Roddicka tak ten by tiez mal vyhrat v Queense vo finale by mu mal sparing partnera robit Murray alebo Nadal:D
Reagovat
steve79
No k tomu Federerovi: ve druhém setu hrál opravdu dobře, jak jsi psal skvěle servíroval, snažil se chodit na síť. V prvním setu to ale nebylo nic moc, při svém podání hned čelil dvěma Breakballum. Kdyby je Nieminem využil, tak by měl dost možná velké problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
nevítě někdo jestli pojede na Wimbledon?
Reagovat
Mercury
Vědět to sice nevím, ale tipl bych si, že vzhledem k potížím v Prostějově si chce odpočinout a být v rámci možností připraven na Wimbledon, který je pro něj určitě mnohonásobně důležitější než Halle. Nezbývá než věřit, že bude Radek zdravotně fit a že v Londýně nějáký ten zápas vyhraje, ikdyž to bude po takové pauze jistě velice náročné.
Reagovat
smazaný uživatel
je to hodně náročné no, ale tak v Prostějově hrál dobře, neztratil ani set až ve finále.. škoda, že tam mu to nevyšlo, nešlo mu tam vůbec nic. Hlavně, ať se uzdraví a nasoutpí v DC proti Chile.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by jet,je to za dva týdny.to by na tom měl být lépe než ted.Záleží také na losu,bylo by dobré,kdyby alespon do třetího kola nedostal nikoho z první dvacítky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist