Štěpánek v Cincinnati slaví 300. výhru na okruhu ATP, Berdych 299.

16. 8. 2011, 22:57
Aktuality 15
ATP CINCINNATI - Radku Štěpánkovi se znovu začalo dařit. Na turnaji Masters 1000 v Cincinnati zdolal ve třech setech Američana Johna Isnera a vyhrál jubilejní 300. zápas na okruhu. O stejnou metu bude v Ohiu bojovat i Tomáš Berdych, který už postoupil do 3. kola.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek po překvapivém triumfu na podniku ATP 500 ve Washingtonu nestihl nastřádat nové síly na turnaj v Montrealu, na dalším Masters v Cincinnati se mu už ale zase daří. Nejprve se proti slabším soupeřům rozehrál v kvalifikaci, aby pak v úvodním kole porazil Johna Isnera.

Zápas dvaatřicetiletého rodáka z Karviné a dvoumetrového Američana se protáhl do třech setů, z nichž se každý lámal až v koncovce.

Zatímco v úvodním dějství zaznamenal první, a jak se nakonec ukázalo i poslední brejk Štěpánek, ve druhém si tenisté role prohodili a za stavu 7-5 5-7 se šlo do třetí sady. Ta dospěla až do tie-breaku, i když Štěpánek v 11. gamu čelil brejkbolům. Ve zkrácené hře uspěl český tenista a po 2 hodinách a 46 minutách soupeři oplatil vyřazení z letošního Australian Open.

Postup si český tenista zajistil navzdory tomu, že před zraky manžeky Nicole Vaidišové spáchal celkem 10 dvojchyb a o šest let mladší Isner nastřílel 21 es. 

Štěpánek dnes zaznamenal jubilejní 300. výhru na okruhu ATP, čtvrtou stovku může otevřít už zítra proti Andreji Golubjovovi. Čtyřiadvacetiletý Kazach dnes otočil zápas se Stanislasem Wawrinkou a na okruhu ATP postoupil poprvé po patnácti turnajích řadě z 1. kola. Včetně Světového poháru družstev měl na kontě dokonce 18 zápasů bez výhry.

Na vítěze může ve 3. kole čekat světová jednička a suverén letošní sezony Novak Djokovič.

Po zkušeném Štěpánkovi se na kurt dostal také Tomáš Berdych. Sedmý hráč světa se už v zápase 2. kola ze začátku hledal, po zažehnání druhého servisu za stavu 1-3 však svou hru uklidnil a Juana Monaka nakonec porazil 7-6 6-0.

Berdych Argentince porazil i v pátém vzájemném duelu a připsal si 299. výhru na okruhu ATP. O jubilejní tří sté vítězství bude usilovat buď stejně jako před týdnem s Ivem Karlovičem, nebo devátým nasazeným Španělem Nicolasem Almagrem.

Zítra nastoupí nejlepší čeští tenisté několika posledních let - Berdych se Štěpánkem - po svém boku ještě do čtyřhry. V 1. kole je čekají Španělé Almagro s Andújarem.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.592.000 dolarů) -
úterní výsledky (16. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Isner (USA) 7-5 5-7 7-6(4)
Llodra (Fr.) - Južnyj (13-Rus.) 7-5 3-6 7-6(4)
Almagro (9-Šp.) - Montaňés (Šp.) 7-6(5) 6-4
Tsonga (15-Fr.) - Čilič (Chorv.) 6-3 6-4
Golubjov (Kaz.) - Wawrinka (16-Švýc.) 3-6 6-4 6-1
Davyděnko (Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 7-6(5)
Tipsarevič (Srb.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-0 3-6 7-6(5)
Karlovič (Chorv.) - Mayer (Něm.) 6-1 6-3
Dodig (Chorv.) - Gulbis (Lot.) 6-3 7-6(3)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (8-ČR) - Monaco (Arg.) 7-6 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
VlS
No tak Radek Andreje vyřadil ao s návratem to asi myslí Vážně, gratuluju a jen tak dál
Reagovat
frufru77
Klobouček dolů, utáhnout tříseťák s téměř max. počtem gamů do vítězného konce nepotřebuje další komentář. "Holub" sice s Wawrošem překvapil, ale Wawrinka letos moc neperlí, myslím, že Andreje "koník" dá.
Reagovat
misoSK
no a Wawrinka to ocividne po druhom sete zabalil, nemal som z neho pocit ze by nejak tuzil po vitazstve
Reagovat
Pe3k
Pěkně! Fandil jsem moc. Gratulace.
Reagovat
kohlik
teď Golubev, toho dáš
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace velika. Ale byly to nervy. Breakballu jak safranu ,jeste mene promenenych, Jen po jednom na kazde strane. Tezka prace, udolat vitezstvi proti tolika esum. Ale nakonec to Rada zvladl za dve a trictvrte hodiny, Snad mu nejake sily zbyly na Golubjova, aby se dlouho neradoval z vitezstvi po osnacti prohrach.
Reagovat
smazaný uživatel
to musel být vítr ve 2. setu!
Reagovat
smazaný uživatel
Byla to honička sledovat Radka současně s Luckou a fotbalovou Plzní.Byl opět dobrý výkon,nemůžu si pomoci,ale mě ten jeho tenis baví.A když jsem u té Plzně,docela mě zjevem,věkem,bojovností připomíná Pavla Horváta.Zítra kazacha porazí a pak hurá na Djokera.
Reagovat
frufru77
jj, z toho přepínání kanálů už mi "hrabalo"...Ale obojí stálo za to.
Reagovat
a.magerova
Radku super... jen tak dál !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, zas tak brzký konec pro Johna. Aspoň, že prohrál s Radkem a ne Troickým jako předtím.
Reagovat
misoSK
John si nezasluzil vyhrat, pri Radkovom podani sa vacsinou dostal do vymeny, ale nebol schopny udrzat loptu v hre, bud sa druhym-tretim uderom vyhodil alebo Radek zakoncoval pohodlne na sieti, kde ho John snad ani raz neobhodil...Nemozem si pomoct, ale John nezahral absolutne to, na co ma, ak to porovnam s jeho zapasmi proti Fishovi(Atlanta), ci Nadalovi(French open) tak podal ani nie polovicny vykon(co sa tyka hry od baseline, na servise zahral standardne)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka bude sice asi nesouhlasit :-)), ale já srdečně gratuluji. ;) Radkovi zatím americký betony vycházej parádně. :-)
Reagovat
VlS
Čau Matěji, Sojka není tak nepřejícná
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím s VISem :-)))

Však zpěvná zpravodajka přála Radkovi i ve Washingtonu na úkor Johna..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist