Šwiateková prodloužila neporazitelnost na 26 zápasů, Džabúrová po obratu natáhla vítěznou sérii na 10 duelů

13. 5. 2022, 22:54
Aktuality 0
WTA ŘÍM - Polka Iga Šwiateková v Římě pokračuje v obhajobě loňského triumfu a své neporazitelnosti, která trvá od půlky února a čítá už 26 zápasů. Dnes světová jednička ve čtvrtfinále přehrála Biancu Andreescuovou a postoupila do semifinále, v němž ji čeká Aryna Sabalenková. Na 10 zápasů prodloužila svou neporazitelnost Tunisanka Ons Džabúrová, přestože s Mariou Sakkariovou prohrávala 1-6 a 2-5.
Iga Šwiateková (© AFP)

Světová jednička Iga Šwiateková ve čtvrtfinále porazila 7-6 6-0 bývalou vítězku US Open Biancu Andreescuovou z Kanady, jež útočila na své první antukové semifinále na okruhu WTA, a protáhla svou vítěznou sérii už na 26 zápasů.

Vítězka pařížského grandslamu z roku 2020 Šwiateková po triumfech v Dauhá, Indian Wells, Miami a Stuttgartu usiluje o páté turnajové vítězství za sebou. Jedna výhra chybí varšavské rodačce k tomu, aby vyrovnala sérii Američanky Sereny Williamsové, jež na přelomu sezon 2014 a 2015 vyhrála 27 utkání v řadě.

V semifinále se dvacetiletá Polka, která bude velkou favoritkou blížícího se Roland Garros, střetne s Arynou Sabalenkovou (h2h 2-1), kterou před třemi týdny smetla ve finále ve Stuttgartu. Světová čtyřka Sabalenková po demolici Shuai Zhang a Jessicy Pegulaové dnes zdolala 4-6 6-3 6-2 Amandu Anisimovovou , kterou porazila až na pátý pokus.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Tunisanka Ons DžabúrováDarja Kasatkinová. Vítězka turnaje v Madridu z minulého týdne Džabúrová byla na hraně vyřazení v duelu proti Marii Sakkariové - prohrávala 1-6 2-5 a Řekyně podávala, Džabúrová však získala následujících osm gamů do stavu 3-0 v třetím setu, který vyhrála jasně 6-1.

"Za stavu 2-5 mi blesklo hlavou, že přece nemůžu ty dva nebo skoro tři skvělé týdny zakončit takhle. To mě nastartovalo," řekla Džabúrová po obratu.

Její sobotní soupeřka Kasatkinová měla s postupem do semifinále méně práce. Nad Švýcarkou Jil Teichmannovou vedla 6-4 3-2, poté přemožitelka Karolíny Plíškové z 2. kola kvůli zranění vzdala.

• WTA 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 2.527.250 eur
páteční výsledky (13. 05. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Šwiateková (1-Pol.) - Andreescuová (Kan.) 7-6(2) 6-0
Sabalenková (3-Běl.) - Anisimovová (USA) 4-6 6-3 6-2
Džabúrová (9-Tun.) - Sakkariová (4-Řec.) 1-6 7-5 6-1
Kasatkinová (Rus.) - Teichmannová (Švýc.) 6-4 3-2 / skreč T.
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Mirzaová/Hradecká (6-Indie/ČR) - Klepačová/Guarachiová (4-Slovin./Chile) 6-4 4-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist