Tereza Hladíková vyhrála ve své premiéře na okruhu WTA

16. 7. 2008, 20:29
Aktuality 2
WTA BAD GASTEIN - Česká tenistka Tereza Hladíková při své premiérové účasti v hlavní soutěži turnaje WTA postoupila do druhého kola. Dvacetiletá hráčka, které ve světovém žebříčku patří až 260. příčka, dnes v Bad Gasteinu porazila Španělku Nurii Llagosteraovou-Vivesovou. V prvním kole uspěla i Hradecká.
Tereza Hladíková (© rietercup.cz)

Tereza Hladíková se na rakouské antuce ocitla na pokraji vyřazení, když Llagosteraová po zisku prvního setu podávala v druhé sadě na postup. Česká outsiderka však srovnala na 5-5 a výhrou 8-6 v tie-breaku si vynutila pokračování zápasu. Rozhodující sadu vyhrála 7-5 a v druhém kole se utká s Chorvatkou Karolinou Špremovou.

I Lucie Hradecká se na turnaji v rakouském Bad Gasteinu probojovala do druhého kola dvouhry, což se jí letos na turnaji WTA povedlo vůbec poprvé. Třiadvacetiletá Češka, které patří 237. místo ve světovém žebříčku, dnes zdolala další hráčku z kvalifikace Číňanku Čang Šuaj 6-3 6-0.

Turnaj už přišel o druhou nejvýše nasazenou hráčku. Mladá Francouzka Alize Cornetová vzdala zápas s Rossanou De Los Riosovou za stavu 6-2 2-6 2-3.

WTA BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 175.000 dolarů) - středeční výsledky::

Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Čang Šuaj (Čína) 6:3, 6:0, Hladíková (ČR) - Llagosteraová-Vivesová (Šp.) 3:6, 7:6 (8:6), 7:5, Wozniacká (3-Dán.) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 6:1, 6:1, Szavayová (1-Maď.) - Kutuzovová (Ukr.) 6:4, 6:2, De los Riosová (Par.) - Cornetová (2-Fr.) 2:6, 6:2, 3:2 skreč, Bacsinszká (5-Švýc.) - Ungurová (Rum.) 6:3, 3:6, 6:3, Špremová (Chorv.) - Duševinová (8-Rus.) 6:3, 6:4, Grönefeldová (Něm.) - Vakulenková (Ukr.) 6:1, 6:1, Mayrová (Rak.) - Müllerová (Něm.) 6:3, 6:3, Meusburgerová (Rak.) - Cohenová-Alorová (Fr.) 7:5, 6:2, Korytcevová (Ukr.) - Obzilerová (Izr.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Šafářová, Zakopalová (ČR) - Schäferová, Cepluchovová (Něm./Rus.) 6:1, 6:1, Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Aniová, Besserová (Est./It.) bez boje.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prosím autora, aby dal pryč fotku Magdy Rybárikové ze Slovenska a dal tam fotku Hladíkové.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvam se, jiz jsem to napravil. Diky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist