V Hua Hin jsou v semifinále tři Číňanky. Lin Zhu pokračuje v obhajobě titulu

2. 2., 19:57
Aktuality 0
WTA HUA HIN - Do semifinále turnaje WTA postoupily potřetí v historii a poprvé mimo čínský Nanchang tří tenistky z Číny. V thajském Hua Hin mezi kvartetem nejlepších nechybí Lin Zhu (30), která porazila dvakrát 6:3 Australanku Arinu Rodionovovou (34) a dál zvládá svou premiéru v roli obhájkyně titulu. O teprve třetí finále se utká s krajankou Yafan Wang (29). Čínskou nadvládu narušila jen ruská teenagerka Diana Šnaiderová (19), kterou čeká Xinyu Wang (22).
Lin Zhu v Hua Hin obhajuje svůj jediný titul (© Profimedia)

Ar. Rodionovová – Lin Zhu 3:6, 3:6

Lin Zhu se teprve loni v 29 letech dočkala prvního skalpu hráčky TOP 10, poprvé se přehoupla přes druhé kolo grandslamu a poprvé si zahrála finále turnaje WTA. V Hua Hin ho rovnou přetavila v titul, stala se stabilní členkou TOP 100 a dokonce se premiérově usadila v elitní padesátce.

Nyní v Thajsku čínská tenistka startuje poprvé v kariéře jako obhájkyně titulu a pokud chce udržet místo v TOP 50, potřebuje loňský úspěch a dosud jediný triumf zopakovat. Z pozice nasazené dvojky je zatím suverénní a bez ztráty setu postoupila do semifinále.

Po Taylah Prestonové a Lindě Fruhvirtové si poradila i s Arinou Rodionovovou. Přestože v úvodu přišla dvakrát o podání, zvítězila hladce ve 6:3, 6:3 a vzájemnou bilanci s o čtyři roky starší Australankou upravila na 4:1.

Vylepšit mizernou semifinálovou bilanci 2:6 se třicetiletá Lin Zhu pokusí v sobotu proti krajance Yafan Wang (h2h 3:4), která udolala 1:6, 6:4, 7:6 Američanku Katie Volynetsovou a po čtyřech a půl letech překonala čtvrtfinálové kolo. Až do finále se devětadvacetiletá Yafan Wang dostala jen před pěti lety v Acapulku, kde zároveň triumfovala.

Xinyu Wang – Putincevová 6:1, 3:6, 6:3

Třetí Číňankou v semifinále se stala Xinyu Wang. Nasazená trojka ve čtvrtfinále zdolala sedmou nasazenou Kazašku Julii Putincevovou 6:1, 3:6, 6:3, vyhrála třetí vzájemný zápas během půl roku a postupem do semifinále obhájila loňský výsledek.

V boji o finále má dvaadvacetiletá Xinyu Wang nelichotivou úspěšnost 0:3 na zápasy a 0:6 na sety. O překonání svého nejlepšího výsledku se utká s Dianou Šnaiderovou (h2h 0:0), jež smetla 6:2, 6:1 Maďarku Dalmu Gálfiovou a do semifinále turnaje WTA postoupila rovněž počtvrté v kariéře. Jedno finále si už zahrála, loni v Ningbu nestačila na Ons Jabeurovou.

Tři Číňanky jsou v semifinále jednoho turnaje WTA potřetí v historii. Až dosud k tomu došlo jen v čínském Nanchangu. V roce 2017 hráli o finále Yafan Wang, Shuai Peng a Xinyun Han, o rok později byly mezi čtyřkou nejlepších Lin Zhu, Saisai Zheng a Qiang Wang.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hin


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist