V Miami dohráli bývalí šampioni Murray a Isner i znovu zraněný Monfils

23. 3. 2023, 08:11
Aktuality 13
ATP MIAMI - V Miami odstartoval druhý letošní podnik Masters 1000 a hned úvodním den se ze soutěže poroučeli bývalí šampioni Brit Andy Murray a domácí John Isner. Další zranění zastavilo Francouze Gaëla Monfilse, který se nedávno vrátil na kurty po dlouhé pauze.
Andy Murray (© AFP)

35letý Brit Andy Murray letos vyhrál všech sedm zápasů, v nichž musel do rozhodujícího třetího, nebo pátého setu. Navíc třikrát uspěl až po odvrácení minimálně jednoho mečbolu. 

V posledních dvou duelech ale neuhrál ani set a poprvé v sezoně prohrál dva zápasy po sobě. Na Masters 1000 v Miami podlehl 4-6 5-7 Srbu Dušanu Lajovičovi, který si na čtvrtý pokus připsal první letošní výhru na tvrdém povrchu. Od začátku loňského roku na něm vyhrál jen 4 z 16 duelů.

Šampion z let 2009 a 2013 Murray sice za stavu 4-6 a 4-5 na poslední chvíli zaznamenal svůj první brejk v zápase, další letošní obrat ale nepřidal a po 12 letech opouští Floridu bez vítězství.

"Když jsem to neukončil při svém podání, bál jsem se, že se to bude opakovat i podruhé, komentoval Lajoviče, jenž v posledním gamu vedl 40-0, ale využil až třetí mečbol po chybě Murrayho v dlouhé výměně. "Dostal mě pod tlak, naštěstí pokazil forhend, což se mu obvykle nestává."

32letý Lajovič si o vyrovnání svého maxima v Miami zahraje s domácím bombarďákem Maximem Cressym (h2h 0-1). "S těmito soupeři hraju nerad, snaží se vás dostat pod tlak při svém vlastním servisu. Musím se pokusit zůstat psychicky vyrovnaný," plánuje Lajovič.



Po Murraym vypadl také domácí veterán John Isner, jenž před pěti lety v Miami slavil svůj největší úspěch kariéry. 38letý Američan podlehl 6-7 6-7 o sedmnáct let mladšímu krajanovi a hráči z konce druhé světové stovky Emiliu Navovi a na pátém ze šesti letošních turnajů skončil v 1. kole. Od postupu do finále v Dallasu prohrál čtvrtý zápas po sobě, v tie-breaku neuspěl dokonce už pětkrát v řadě.

Nava hraje na turnaji Masters 1000 díky divoké kartě potřetí v kariéře a připsal si druhou výhru na okruhu ATP, tu první slavil na loňském US Open. Ve druhém kole vyzve dalšího favorizovaného krajana světovou desítku Taylora Fritze, proti kterému bude poprvé čelit členovi Top 40.


Bývalý 6. hráč světa Gaël Monfils se na začátku března vrátil po 9 měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním paty, než se ale dočkal vítězství, je zpátky na marodce. V Miami 36letý Francouz vzdal za stavu 3-3 kvůli bolestem pravého zápěstí krajanu Ugu Humbertovi a jak už dříve naznačil, mohlo by další zranění znamenat konec kariéry.

Monfils vzdal celkově již 24. rozehraný zápas, čímž vyrovnal smutný rekord na okruhu ATP.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
úterní výsledky (21. 03. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lajovič (Srb.) - Murray (Brit.) 6-4 7-5
Nava (USA) - Isner(USA) 7-6(5) 7-6(4)
Humbert - Monfils (Fr.) 3-3 / skreč M.
Struff (Něm.) - Fognini (It.) 6-4 5-7 6-4
Wolff (USA) - Bublik (Kaz.) 7-5 6-3
Yibing Wu (Čína) - Edmund (Brit.) 7-5 7-5
Fucsovics (Maď.) - Cachín (Arg.) 6-4 7-6(2)
Nakashima (USA) - Otte (Něm.) 7-6(3) 6-3
Djere (Srb.) - Vukic (Austr.) 6-2 7-6(3)
Daniel (Jap.) - Rinderknech (Fr.) 4-1 / skreč R.
Pella (Arg.) - Varillas (Peru) 1-6 6-2 6-3
Popyrin (Austr.) - M. Ymer (Švéd.) 7-6(5) 4-4 / skreč Y.
Bagnis (Arg.) - Meligeni (Braz.) 6-3 1-6 6-4
Hüsler (Švýc.) - Ramos (Šp.) 6-7(4) 7-6(2) 6-3
Ivaška (Běl.) - Altmaier (Něm.) 6-2 6-1
Ruusuvuori (Fin.) - Borges (Portug.) 6-1 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
DJOKERTHEGOAT
Stará generace odchází. Přesto věřím, že v Isnerovi ještě jedna 250ka je. Houston, Atlanta, Newport....
Reagovat
Patik
Niekedy mám pocit že je to na dobrej ceste s Andym k ako takému comebacku k ako takej top úrovni..a potom príde zápas kedy si poviem ze aha tak nič.. To sa už nikdy nestane..
Reagovat
soloo
a prachy v kanali Lajovic prekvapil no
Reagovat
makro99
možná měl ten Lajovic nějakou nejnovější spičkovou technologii (raketu, výplet, tenisky nebo tak) někde od Novosibirska, Jakutska nebo tak...
Reagovat
Krisboy
Jako Srb má jistě přístup k těm nejmodernějším a nejpokročilejším ruským technologiím o kterých Murraymu z té zaostalé Británie ani nesnilo smile
Reagovat
makro99
Přesně. Nebo jako myslíš, že oni to nepustí ani těm Srbům, jo? smile soloo bude určitě vědět víc...
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Mantra
vůbec s Kordou?
Reagovat
Pe3k
Zranil si zápěstí a dál nevím.
Reagovat
Pe3k
Lehečka má dobrý los, tak je třeba toho využít! Coriu by měl porazit a Musetti je v herní krizi poslední měsíce, tak toho snad porazí taky.
Reagovat
makro99
Lepší los než Coria v Miami nemůže být!
no, možná ještě Cachín..:)
Reagovat
makro99
To se to sešlo, Fognini, Isner, Monfils... smutné konce, smutné série.. až si člověk zapřemýšlí, kdy a jak odejít.
Reagovat
Patik
Je to tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist