V Paříži i v New Yorku. Strýcová se Su-Wei Hsieh skončily znovu ve 3. kole na páru Kičenoková/Ostapenková

3. 9. 2019, 08:49
Aktuality 3
Světová deblová jednička Barbora Strýcová skončila ve čtyřhře na US Open ve 3. kole. Wimbledonské vítězky Strýcová se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu nestačily stejně jako na Roland Garros na Ljudmilu Kičenokovou a Jelenu Ostapenkovou, v New Yorku s ukrajinsko-lotyšským párem prohrály 4-6 3-6.
B. Strýcová a Su-Wei Hsieh (© AFP)

"Soupeřky nás úplně přehrály. Když to sedne Ostapenkové, tak to střílí z jakéhokoliv úhlu kurtu. Zkoušely jsme tentokrát všechno, jenže ona prakticky všechno vracela a zabíjela. I proto jsme se do zápasu nemohly dostat," hodnotila Strýcová, kterou Ostapenková nastřelila smečí do zad stejně jako forhendem Su-Wei Hsieh.

Tchajwanka navíc hrála od druhé hry s nataženým tříslem, kvůli kterému se nechala ošetřovat. "Pro jistotu si to nechala ovázat, aby jí to víc nebolelo. Během zápasu si už ani nestěžovala a neovlivnilo nás to," řekla Češka.

V Paříži i v New Yorku podlehly Kičenokové a Ostapenkové ve stejné fázi. "Tentokrát jsme to odehrály o trochu lépe. Ony ale obecně nejsou pár, proti kterým hráváme rády, protože se proti nim nikdy nedostaneme do rytmu," řekla Strýcová.

Od triumfu v londýnském All England Clubu je Strýcová deblovou jedničkou. "Lidi si to uvědomují, někdo mi i pogratuluje. To je moc hezké. Soupeřky proti mně ale chtějí předvést svůj nejlepší výkon, protože přede mnou už nikdo lepší není," prohlásila třiatřicetiletá hráčka, jež může po US Open o první místo přijít.

Dostat se před ní můžou Francouzka Kristina Mladenovicová s Maďarkou Tímeou Babosovou, k tomu ale potřebují závěrečný grandslam sezony poprvé vyhrát. Strýcová se Su-Wei Hsieh si jako první pár sezony zajistily start na Turnaji mistryň. Účast v Shenzhenu měly jistou už před zápasem třetího kola.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
Bára nejspíš o post jedničky zase příjde. Hodně bych se divil kdyby si Babos/Mladenovic nechaly takovou příležitost ujít ...
Reagovat
ipoeta
Sotva postoupily na turnaj mistryň, hned prohrají...
Reagovat
Krisboy
Asi už se šetřej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist