Veselý v Newportu nenastoupil k zápasu druhého kola

13. 7. 2022, 18:43
Aktuality 19
ATP NEWPORT - Jiří Veselý potřetí v sezoně odstoupil z rozehraného turnaje. Dnes český tenista ze zatím neznámých důvodů nenastoupil k utkání druhého kola travnatého podniku ATP 250 v americkém Newportu, kde měl čelit domácímu Stevu Johnsonovi. Američan postoupil bez boje do prvního letošního čtvrtfinále, v němž se střetne s krajanem Maximem Cressym.
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý si letos na oblíbené trávě zahrál čtvrtfinále challengeru v Ilkley a třetí kolo ve Wimbledonu. Po něm letos poprvé neukončil krátkou travnatou část sezony a vydal se ještě do Newportu.

Svou premiéru na Hall of Fame Open zahájil v úterý výhrou nad španělským veteránem Felicianem Lópezem, dnes ale ze soutěže odstoupil.

28letý rodák z Příbrami se pořadatelům omluvil krátce před zápasem druhého kola, v němž měl v odvetě za vyřazení z letošního French Open čelit domácímu Stevu Johnsonovi.

Šampion z roku 2018 Johnson si o první semifinále na turnaji ATP od srpna 2019 zahraje s pětadvacetiletý krajanem Maximem Cressym (h2h 0-0). Finalista dvou letošních turnajů hrající svou dosud nejlepší sezonu dnes porazil 6-3 6-4 Mitchella Kruegera a postupem do čtvrtfinále obhájil loňský výsledek.

Alexander Bublik porazil 6-3 3-6 6-2 domácího Jacka Socka a oplatil mu pětisetovou porážku z loňského US Open. O semifinále, ve kterém nechyběl ani na jednom z předchozích dvou startů, si třetí nasazený Kazach zahraje letos už počtvrté Andym Murraym (h2h 1-3).

Britský tenista po včerejší drtivé výhře nad Samem Querreym dnes musel otáčet souboj s Maxem Purcellem. Dvojnásobný wimbledonský šampion porazil vítěze letošní wimbledonské čtyřhry 4-6 6-2 6-1.

Domácí John Isner ve večerním duelu porazil 6-3 7-6 Němce Petera Gojowczyka a oplatil mu čtyři roky starou porážku z Delray Beach. Ve čtvrtfinále se čtyřnásobný šampion utká s Francouzem Benjaminem Bonzim (h2h 0-0).

Kvůli tmě se nestihl dohrát zápas nejvýše nasazeného Félixe Augera-Aliassimea s Australanem Jasonem Kublerem. Favorizovaný Kanaďan v rozhodujícím setu za stavu 5-5 odvrátil brejkbol a ujal se vedení 6-5, načež bylo utkání přerušeno.

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 594.950 dolarů
středeční výsledky (13. 07. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Johnson (USA) - Veselý (7-ČR) bez boje
Isner (2-USA) - Gojowczyk (Něm.) 6-3 7-6(6)
Bublik (3-Kaz.) - Sock (USA) 6-3 3-6 6-2
Cressy (4-USA) - Krueger (USA) 6-3 6-4
Bonzi (5-Fr.) - Eubanks (USA) 6-4 7-6(5)
Murray (6-Brit.) - Purcell (Austr.) 4-6 6-2 6-1
Duckworth (8-Austr.) - Halys (Fr.) 7-5 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Alien
Jirko?
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/13/mario-vilella-retira-27-anos-no-disfruto

*
Mario Viealla poskytl asi svuj posledni rozhovor pro PDB. Wimbledon byl poslednim turnajem kariery.

Rozhovor je zajimavy hlavne v tom, ze Mario presne ukazuje problem cele NEXT-GEN.

Nevi proc hraji...tenis... jsou casti jedne machiny. Hraci to berou jako praci, prestiz, bo proste tak je...atd. Zajimava reflexe o atmosfere na turnajich GS, ktera neni uplne prijemna. Lide si tam lezou hodne, vime kde...:)

Jinak trenerem Maria byl Marco Djokovic. Shodou okolnosti take Pepe Imaz...:) V ramci rozhovoru potvrdil, ze to neni kvuli Imazovi, ze naopak Imaz se ho snazil presvedcit aby se dal sportovne rozvijel.

Clanek ma mnoho komentaru, hlavne kvuli kontroverznimu Pepemu... coz je skoda, nebot tim se trochu ztraci podstata rozhovoru...

Mario vyhral 2 challengery, nejvys 158 v rankingu. Potvrdil, ze si vydelal fajn prachy. Rodice se ho snazili presvedcit, ze jak bude hrat jeste 2 roky, bude za vodou uplne...a uz nebude muset moc pracovat.

A to je presne proc s tenisem konci... bo chce proste pracovat, neco delat, a ne, ze bude za vodou. Chce byt uzitecny... citi strach z takoveho kroku, vidi, jak je na tom hodne zavisly... Planovane ukonceni kariery neni nahle, zle Marco Djokovic to vedel uz rok dopredu.

Dale bude pokracovat pouze v obcasnych tymovych soutezich.
Reagovat
paddy
hamstring
Reagovat
Vlk-v-trave
Preji brzke uzdraveni paddy:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Videt a umrit.

Ultimatni obehnuti FH predvedl FAA v zapase s Jasonem Kublerem. Feliz se nachazi na prave strane kurtu, v ruzku na BL. Jason mu pochopitelne posila mic na levou stranu do odkryteho prostoru. Felix si tenhle pokus o winner obehne na FH!!! A na trave... Jason na to prirozene reaguje, nebot takove onehnuti by si vsiml i slepy... a leti na svou FH stranu, kde mu prichazi ten tezce obehnuty FH po lajne. A pak uz jen staci to krizne paradnim winnerem poslat tam, kde se pred nejakym caskem Feliz nachazel.

Nezkousejte to prosim doma. Dekujeme Felixovi, ze to zkusil za nas, a timto zpusobem nas zbavil zbytecne namahy a bolesti na kurtu.
Reagovat
Krisboy
Je to někde k vidění?
Reagovat
Vlk-v-trave
V HL.
Dal jsem nize...ale postuju primo z casem na tu vymenu...

https://youtu.be/D-YHbuLBmx8?t=102
Reagovat
Krisboy
Díky.

Je to jasné, ohodnotil bych to takto:

Taktické řešení.......3
Provedení.............4

Naštěstí nám, co hrajeme radši BH než FH, se to stát nemůže smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Nas tenisovy gigant travnatych kurtu opet meni historii. Nenastoupil, nevidel, zvitezil. Nikdo nevi jak toho dokonal, ale Max Cressy se citi nejvetsim porazenym hracem turnaje, nebot nemel tu prilezitost si zahrat s legendou a mit vubec moznost legendu aspon trochu prekvapit a potrapit. Pro tenisovy rozvoj Maxe to muze mit fatalni nasledky, a je jen otazkou jak se s tim vyrovna nejen na tomto turnaji, ale behem cele Amarican Series, jeho motivace muze hodne klesnout... Naopak Johnson ma vic stesti nez Nadal... (tady vznika nove Americke prislovi, mit stesti jak Nadal...a zapamatujme si, ma sve koreny v New Portu, a my jsme pri tom, zahadou neni jak k tomu doslo, nebot J1r1 - znalec TP jen rozsiril atmosferu mezi hrace na Rhode Island)

Kde se nachazi nas gigant?! Kam odstoupil? Je mozne, aby mohl vubec odstoupit?

To jsou otazky, na ktere budeme muset hledat odpoved. A tezko rict, jestli se nam podari odpoved najit... nebot J1rka jako genius a gigant se nachazi vsude, jen ne v J1rkovi.
Reagovat
darek.vrana
Tady se bohužel skoro nikdy nedozvíme důvod, články většinou jen opisují výsledky. Škoda, kde jinde se má člověk dozvědět detailnější informace? Taky třeba nevím, proč už zase x měsíců nehraje Macháč. Škoda, že redaktoři nejdou trochu víc do hloubky a nezjišťují zákulisní informace.
Reagovat
JohnB
Podle mě, pozdě, zjistil, že tam není Djokovic a tak neměl motivaci pokračovat. Navíc v 1. kole využil Lopeze, travnatou legendu.
Reagovat
com
Uz zacina setrit sily na US Open, moudry to chlapec smilesmile
Reagovat
Mantra
by zase neporazil. Ví to dobře, tak zůstal na vítězné vlnce smilesmile
Reagovat
paddy
buď nechce plýtvat síly se slabým polem
anebo covid
smile
Reagovat
Dobry-den
Takže letošní travnatou sezónu zakončil vítězstvím, další majstrštyk. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Je to taktik, kterému není rovno.
Reagovat
makro99
Myslim, ze WC do Wimblu pro pristi rok je zajistena..:)
Reagovat
makro99
???? Djoker a J1rka?!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist