Voráčová a Záhlavová jsou v Přerově v semifinále

26. 11. 2010, 19:10
Aktuality 0
ITF PŘEROV - Přerovský Zubr Cup je blízko finálovému souboji dvou domácích tenistek. Do semifinále se totiž dostaly obě favoritky: Renata Voráčová i Sandra Záhlavová.
Renata Voráčová

Semifinále mezinárodního halového mistrovství republiky Zubr Cup v Přerově si zahrají obě nejvýše nasazené české tenistky Voráčová a Záhlavová.

Jednička Renata Voráčová měla cestu poměrně snadnou, neboť po vyhraném prvním setu 6-1 její soupeřka Ivana Lisjaková z Chorvatska utkání v úvodu druhé sady vzdala. Nyní ji čeká třetí nasazená Maša Zecovou-Peškiričová ze Slovinska.

Sandra Záhlavová zdolala Francouzku Irenu Pavlovicovou po setech 6-1 5-7 6-1. "V úvodu jsem hrála velmi agresivně a Francouzka neměla šanci," řekla Záhlavová, která ale ve druhém setu znervózněla. Přestalo se jí dařit podání, v její hře bylo hodně nevynucených chyb a druhý set prohrála 5-7. "Pavlovicová začala hrát vabank, zpřesnila hru a doběhla hodně ztracených míčů. Dostala jsem strach z vítězství. Bála jsem se, abych nezkazila servis. Uvolnění přišlo až ve třetím setu, kdy jsem se zase srovnala," dodala Záhlavová.

V semifinále se střetne s obhájkyní loňského prvenství Claire Feuersteinovou z Francie. Záhlavová minulý týden vyhrála turnaj v poslkém Opole a nyní má sérii již osmi vítězných zápasů v řadě.

Hráčky v Přerově bojují o poslední letošní body do světového žebříčku: vítězka jich získá 50, poražená finalistka 40. Finále je na programu v neděli, čtyřhra vyvrcholí o den dříve.

- ITF PŘEROV (Česko, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů) -
páteční výsledky (26. 11. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Voráčová (1-ČR) - Lisjaková (Chorv.) 6-1 0-1 skreč L.
Záhlavová (2-ČR) - Pavlovicová (5-Fr.) 6-1 5-7 6-1
Zecová-Peškiričová (3-Slovin.) - Siegemundová (Něm.) 6-3 5-7 6-2
Feuersteinová (Fr.) - Babilonová (Něm.) 6-4 6-2

Semifinálové dvojice: Voráčová - Zecová-Peškiričová, Feuersteinová - Záhlavová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist