Willis vybojoval životní vítězství a zahraje si s Federerem

27. 6. 2016, 21:47
Aktuality 28
Wimbledonská pohádka britského tenisty Marcuse Willise pokračuje. Aktuálně 722. hráč světa, který chtěl ještě nedávno ukončit profesionální kariéru a na slavný turnaj se musel prokousat předkvalifikací a kvalifikací, dnes v úvodním kole porazil Litevce Berankise a postoupil do druhého kola. V něm si zahraje s Rogerem Federerem.
Marcus Willis

Kdyby letos v lednu Willisovi někdo řekl, že se ve druhém kole Wimbledonu utká s jeho sedminásobným vítězem Federerem, britský tenista by ho nejspíš podezíral, že si z něj chce dělat legraci.

Jeho dosavadní tenisové úspěchy tomu rozhodně nenasvědčovaly. Nejhvězdnější moment si připsal v roce 2014, když na challengeru v Knoxville došel do čtvrtfinále. Od té doby se ale v žebříčku propadl, i vinou zranění, a z 95 tisíc dolarů, které si během své kariéry vydělal, nedokázal pokrýt své náklady.

V lednu ještě odehrál v Tunisku turnaj futures a potom přišlo rozhodnutí: skončím s tenisem. Tedy ne úplně, jen s tím profesionálním.

"Byl jsem rozhodnutý, že poletím do Ameriky pracovat jako trenér," uvedl pětadvacetiletý Willis. "S někým už jsem si volal kvůli povolení - a potom jsem potkal jednu dívku. V podstatě mi řekla, že jsem idiot a že bych měl vydržet. A já jsem jí za to ohromně vděčný."

Ta dívka se jmenovala Jennifer Bateová, a Willis je s ní dodnes.

"Šli jsme se projít na čerstvý vzduch. Řekl mi: 'Brzy bych měl letět do Ameriky,' a já na to: 'Cože? Nemůžeš letět do Ameriky. Zrovna jsi mě potkal.'. Řekla jsem to z legrace, načež mi řekl, že je tenista," zavzpomínala Bateová.

Ihned po jejich setkání Willis zrušil plánovanou cestu a s podporou své nové přítelkyně se začal znovu věnovat tenisu. Díky svému žebříčkovému postavení se těsně dostal do předkvalifikace na Wimbledon a v ní vyhrál všechny tři zápasy.

To by ale pořád nic neznamenalo, ještě musel projít kvalifikací. V Roehamptonu prohrál první set hladce 1-6, zápas s Japoncem Sugitou ale otočil a postoupil. Ruskou naději Rubleva porazil bez ztráty setu a v rozhodujícím kole si poradil s dalším Rusem Medveděvem, tentokrát 3:1 na sety.

Hlavní soutěž Wimbledonu! To není jen obrovská pocta, ale také jistota 30 tisíc liber - téměř poloviny toho, co si Willis na turnajích vydělal během dosavadní kariéry.

"Tohle je rozhodně největší výplata, jakou jsem kdy měl," radoval se rodák ze Slough. "Z finančního hlediska je to ohromné. Můžu splatit pár kreditek, kterými jsem financoval tenis. Ale já tu nejsem kvůli penězům. Miluju tenis a soutěžení."

A to dokázal i v dnešním prvním kole proti Ricardasi Berankisovi. O více než 700 míst lépe postaveného soupeře na kurtu číslo 17 od začátku přehrával, v prvních dvou setech mu sebral celkem čtyřikrát servis a hodně se přiblížil svému nejdůležitějšímu vítězství.

Willis, kterého kvůli jeho postavě někteří fanoušci překřtili na Cartmana (podle postavičky ze South Parku, ale od té doby hodně shodil!), se pak nezastavil ani ve třetí sadě. K radosti své rodiny a kamarádů, kteří na jednom z vedlejších kurtů vytvořili skvělou atmosféru, za stavu 2-2 brejknul Berankise ještě jednou a svůj náskok už si udržel. Z dvaceti brejkbolů jich odvrátil 19 a zvítězil 6-3 6-3 6-4.

"Něco se mu v hlavně přepnulo a teď je připravený," řekla už před utkáním s Berankisem jeho přítelkyně. "Dává do toho všechno a ještě toho má hodně co ukázat."

Další příležitost bude mít Willis ve druhém kole proti hráči, kterého si letos v lednu na druhé straně kurtu určitě nepředstavoval.

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa herne i výsledkovo trápi, naopak Willis má formu. Otvorený zápas bez vyraznejsieho favorita.
Reagovat
Stan_Borowitz
je to Willis. Letos ještě neprohrál, kdežto Federer už šestkrát, z toho na trávě 2x, zatímco Willis na trávě 4x vyhrál a ani jednou neprohrál. Čísla tedy hovoří jasně, Federer může jen překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jednou proti travnatému fenoménovi ve Wimbledonu překvapil, třeba to dokáže zas.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, snad se po letech kruhy uzavřou a letos nenajde svého Henmana...
Reagovat
turista
RF se pomalu zlepšuje. Výhra nad Willisem (772.hráč světa) je pro Fedexe povinnost.
Reagovat
janek_da
Upoutávka na jeho příští zápas
https://www.youtube.com/watch?v=RURGgFuf7c8
Reagovat
smazaný uživatel
To byla aspoň zábava :) žádný tough match nebo tak určitě, spis tak jako by to bylo posezení u piva, navíc má velmi příjemný hlas. Snad se dostane do stovky ať mu mužů fandit :D
Reagovat
panzer.dragon
Mira mi prisla celkem ok, pekne vysportovana (na jeji pomery)
Reagovat
a.magerova
"a potom jsem potkal jednu dívku. V podstatě mi řekla, že jsem ldiot a že bych měl vydržet. A já jsem jí za to ohromně vděčný.
Ta dívka se jmenovala Jennifer Bateová, a Willis je s ní dodnes."

No tak bude pro jejich osobní život lepší, když Rogera neporazí.... protože kdyby jo, tak by byl hoooodně populární, sponzoři by se začli hrnout a s nimi i velké peníze a ty by přitáhly i zlatokopky a bylo by po pohádce... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Come on, proti Rogerovi snad bude důstojný zápas :-) mohlo by to být jako ve filmu Wimbledon :D
Reagovat
FulnekUltras
přesně to mě taky napoprvé napadlo... ;)
Reagovat
turista
Aspoň si RF kvalitně zatrénuje a rozehraje.
Reagovat
FulnekUltras
může ještě pěkně zdramatizovat i další Willisův zápas...myšleno zcela vážně...
Reagovat
a.magerova
Kšááááá Příšero !!!
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby se náhodou hrál pátý set... ;) ...nedovedu si to ani představit... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to mi připomíná loni nebo předloni na RG Zuzku Kučovou. Ukončila už před rokem kariéru, pak ještě mohla na chráněný rank. do kvaldy,tu prošla ,pak smetla Georges a měla to dobře rozjeté i proti Razzano...
Reagovat
smazaný uživatel
Budu rozpolcený. Takový hollywoodský doják a navíc má přezdívku podle jednoho z největších frajerů současnosti... ale stejně radši ať vyhraje Roger.
Reagovat
freeteepek
Ještě by se slušelo poznamenat, o kolik si navýšil konto postupem do druhého kola. Víc to už určitě nebude:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrubého 50 tisíc liber, to bude za 14 dnů odhadem tak 160 eur, takže moc ne :(
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná bude lepší to poměřovat zlatým rublem.
Reagovat
FulnekUltras
za 30-60 dnů to bude zase tolik, co před týdnem... ;) ...takové ztráty si velkoparaziti nemůžou dovolit...
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně... až budou mít dost vyděláno na poklesu z uměle vyvolené paniky kolem odchodu z Británie z EU, tak se "najednou zjistí", že britská ekonomika na tom zase není až tak špatně, ratingy půjdou nahoru a libra taky.

Z toho, jak se vrcholní představitelé EU "poučili" z Brexitu usuzuji, že ze střednědobého a dlouhodobého pohledu udělali Britové to nejlepší, co mohli.

Jedinou jistotou dneška je ale tak jako tak zlatý rubl, protože ten je krytý Vladimírem Vladimirovičem a ten má na krycí operace tu nejlepší kvalifikaci. Proto ten zlatý rubl nikdy nikdo nespatřil a nejspíš ani nikdy nespatří. Prostě nejlépe (s)krytá měna...
Reagovat
smazaný uživatel
Za podobny názor som bol medzi rovesnikmi spranierovaný do takej miery, že tak ma nevyprali ani FFF v najlepšej forme a plnej zostave..Dokonca som považovaný za rasistu a fašistu :)

Ale som rád, ze sa este najde niekto so zdravým rozumom a patričným odstupom..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ber to pozitivně. Abych mohl být zařazen do kategorie "starší nevzdělaný venkovan" (což je politicky korektní synonymum pro "xenofoba a fašistu"), musel jsem zestárnout a odstěhovat se na venkov. Tobě se to podařilo za jeden večer, aniž jsi k tomu musel zestárnout a opustit velkoměsto. Co bych za to první dal!
Reagovat
turista
Británie bude dobře fungovat podobně jako Norsko a Švýcarsko mimo EU. Pro nás tam bude draho. Nic víc.
Reagovat
FulnekUltras
čili všechno při starém ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu nevěřím. Sleduju zprávy. Libra kolabuje, impérium je v troskách, hladem trpící lidé se v zoufalství uchylují ke kanibalismu, všechno je v plamenech a z nebe prší síra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist