Záhlavová-Strýcová v Kodani postupuje

7. 6. 2011, 13:44
Aktuality 4
Barbora Záhlavová-Strýcová je první českou tenistkou, která na halovém turnaji v Kodani postoupila do druhého kola. Ve svém úvodním utkání porazila Švédku Arvidssonovou hladce 6-2 a 6-1 a připsala si tak první vítězství po dvou měsících.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Pro obě tenistky byl dnešní zápas jejich první od antukového French Open. Na rychlý povrch v kodaňské hale Farum Arena si lépe zvykla Barbora Záhlavová-Strýcová, která nepřesně hrající Sofii Arvidssonovou porazila za pouhých 55 minut.

Držet krok s českou hráčkou dokázala zkušená Švédka jen v úvodních dvou hrách. V té třetí už jí pestřeji hrající Záhlavová-Strýcová sebrala podání a totéž zopakovala i o dva gamy později.

Za stavu 4-1 pro českou hráčku už měla Arvidssonová na kontě 15 nevynucených chyb. Tehdy jí svitla naděje na zvrat, když plzeňská rodačka zaváhala u sítě a následně vlastními chybami nechala Arvidssonovou snížit na 4-2, v dalších hrách ale dobře bránící Záhlavová-Strýcová dál leptala stereotypní hru své soupeřky a sadu získala poměrem 6-2.

Podobný obraz hry viděli diváci ve Farum Arena i ve druhém setu. Ten sice Švédka začala ziskem gamu při svém podání, ovšem od té doby už úřadovala jen česká tenistka, která na rozdíl od své soupeřky dokázala zakončovat výměny u sítě nebo kraťasy. Arvidssonová dál hrála nepřesně a utkání ukončila svou 36. nevynucenou chybou.

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová tak ukončila sedmizápasovou sérii porážek, která trvala od dubnového turnaje v Charlestonu. Naposledy prohrála v prvním kole grandslamového Roland Garros s pozdější vítězkou Na Li z Číny.

"V posledních týdnech jsem moc dobře nehrála, tak jsem za dnešní vítězství moc šťastná. Povrch sedí mé hře - není příliš rychlý, ale ani přliiš pomalý. Jsem ráda, že jsem tady," řekla Záhlavová-Strýcová.

O dva roky starší Arvidssonovou porazila česká fedcupová reprezentantka poprvé po devíti letech, následující čtyři zápasy s ní prohrála bez zisku setu.

Příští soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude německá kvalifikantka Mona Barthelová. Ta si dnes poradila s Američankou Alexou Glatchovou, kterou za dvě a čtvrt hodiny porazila 6-2 7-5.

 

Výsledky - Kodaň (tvrdý povrch, dotace 220 tisíc dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (5-ČR) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 6:1, Larssonová (Švéd.) - Dolontsová (Rus.) 6:3, 6:3, Barthelová (Něm.) - Glatchová (USA) 6:2, 7:5.

 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat W2A
Feed, frekvence 12704 MHz, symbolrate 6111, polarizace V, parabola 80-90 cm
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 2B
BBC (stream-1), frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm

19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

19 stupňů východně: Astra 1H
Sport1 DE, frekvence 12480 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Co se děje v zápase Šafářové a Konty? Tam byla nahlášena bomba? Nebo o co tam jde?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist