Azarenka Viktoria

Azarenka Viktoria

34
žena
Bělorusko
Datum nar.:
31. 7. 1989
Výška:
180 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 26. / 1.
čtyřhra: 55. / 7.

Pegulaová v Charlestonu utekla Azarenkové ze čtyř mečbolů, Collinsová vyhrála 11. zápas po sobě

WTA CHARLESTON - Jessica Pegulaová (30) na domácí antuce v Charlestonu vyhrála dramatické čtvrtfinále s Viktorií Azarenkovou (34). Americká tenistka se po nevyužití čtyř mečbolů sama ocitla čtyřikrát jediný bod od vyřazení, ale nakonec bývalou světovou jedničku přetlačila. V životní jízdě pokračuje další Američanka Danielle Collinsová (30), jež si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou (28) a svou neporazitelnost protáhla na 11 utkání.

Wozniacká prohrála s Kalininovou i v deštivém Charlestonu, Azarenková hladce vyhrála

WTA CHARLESTON - Ve středu se v deštěm dlouho bičovaném Charlestonu představily dvě bývalé světové jedničky a tenisové maminky. Zatímco bývalá šampionka Caroline Wozniacká (33) z Dánska nestačila na druhé akci po sobě na Ukrajinku Anhelinu Kalininovou (27), Běloruska Viktoria Azarenková (34) nedala šanci Italce Elisabettě Cocciarettové (23)..

Rybakinovou v Miami nejhorší set v kariéře ani kanár nezlomil, ve finále ji vyzve rozjetá Collinsová

WTA MIAMI - Jelena Rybakinová (24) uhrála ve druhém setu proti Viktorii Azarenkové (34) pouhých pět fiftýnů, čímž si stanovila nelichotivé a nové osobní maximum. Trojnásobnou šampionku přesto zdolala 6:4, 0:6, 7:6 a znovu po roce postoupila do finále floridské tisícovky. O svůj třetí titul z podniků série WTA 1000 se popere s domácí Danielle Collinsovou (30), jež v posledních 12 setech prohrála celkem jen 24 gamů.

Preview: Azarenková zaútočí na první finále od října 2021, Alcaraze čeká šlágr s Dimitrovem

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Miami Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Viktoria Azarenková bude proti loňské finalistce Jeleně Rybakinové útočit na své první finále od října 2021. Vítězka si v sobotním finále zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou, nebo Danielle Collinsovou. V mužské dvouhře se zkompletuje semifinálové obsazení, Carlos Alcaraz se ve šlágru utká s Grigorem Dimitrovem a Alexander Zverev změří síly s Fábiánem Marozsánem.

Azarenkové se v Miami opět daří. V semifinále trojnásobná šampionka vyzve Rybakinovou

WTA MIAMI - Viktoria Azarenková (34) na oblíbeném turnaji WTA 1000 v Miami poprvé od loňského Australian Open vyhrála čtyři zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále uspěla v třísetové bitvě s Julií Putincevovou (29) a může se chystat na další Kazašku. O finále se běloruská vítězka tří ročníků utká se světovou čtyřkou a loňskou finalistkou Jelenou Rybakinovou (24), která po nemoci zvládla už třetí třísetový zápas. Zastavit ji nedokázala ani Maria Sakkariová (28).

Preview: Macháče čeká premiérové osmifinále na Masters, ženy mají na programu první čtvrtfinále

V rámci úterního programu letošního ročníku Miami Open půjde do akce poslední česká naděje ve dvouhře. Tomáš Macháč se pokusí ve svém premiérovém osmifinále na podnicích Masters navázat na skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a porazit Mattea Arnaldiho. Ženy mají na programu první čtvrtfinálové duely, trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková nastoupí proti Julii Putincevové a loňská finalistka Jelena Rybakinová změří síly s kolegyní z TOP 10 Mariou Sakkariovou.

Gauffová v Miami překvapivě končí v osmifinále, Rybakinová udělala další krok k obhajobě finále

Coco Gauffová (20) překvapivě dohrála na Miami Open už v osmifinále. Nasazená trojka nestačila 3:6, 6:1, 2:6 na trápící se Caroline Garciaovou (30), která prohrála posledních sedm soubojů s hráčkami TOP 10 žebříčku. Jelena Rybakinová (24) pokračuje v obhajobě loňského finále, jedna z největších favoritek přehrála 6:3, 7:5 domácí Madison Keysovou (29) a připsala si již 20. letošní vítězství.

Rybakinová pokračuje na vítězné vlně i v Dauhá, zahraje si o již třetí letošní finále

WTA DAUHÁ - Jelena Rybakinová (24) vyhrála na Blízkém východě i sedmý letošní zápas. V Dauhá s Leylah Fernandezovou (21) sice v úvodu přišla dvakrát o podání a prohrávala 1:4, vývoj ale otočila a zaznamenala už 14. výhru v sezoně. O již třetí letošní finále si světová čtyřka zahraje s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou (32). V semifinále nechybí ani světová jednička a dvojnásobná obhájkyně titulu Iga Šwiateková (22).

Drtivý nástup dvojnásobné obhájkyně titulu, Šwiateková v Dauhá ztratila jen dva gamy

WTA DAUHÁ - Iga Šwiateková (22) se po nečekaném krachu na Australian Open vrátila na kurty drtivou výhrou. Vítězka posledních dvou ročníků podniku WTA 1000 v katarském Dauhá nedala šanci rozehrané Rumunce Soraně Cirsteaové (33), kterou deklasovala dvakrát 6:1 a jako první postoupila do osmifinále. Druhou výhru po mateřské pauze zaznamenala Japonka Naomi Ósakaová (26), které se povedla odveta proti nasazené Francouzce Caroline Garciaové (30).

Nosková je ve čtvrtfinále Australian Open, Svitolinová jí po třech gamech vzdala

AUSTRALIAN OPEN - Linda Nosková (19) na Australian Open dva dny po skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové postoupila už do čtvrtfinále a potřetí vylepšila své grandslamové maximum. Osmifinálový souboj s Elinou Svitolinovou(29) v Margaret Court Areně si příliš neužila, soupeřka po třech gamech kvůli bolestem zad vzdala. Česká teenagerka v boji o místo mezi čtyřkou nejlepších vyzve další Ukrajinku Dajanu Jastremskou (23), jež vyřadila dvojnásobnou šampionku Viktorii Azarenkovou (34) a už v prvním kole zastavila Markétu Vondroušovou. Vítězka si o finále zahraje s Číňankou Qinwen Zheng (21), nebo Ruskou Annou Kalinskou (25).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist