Dabrowski Gabriela

Dabrowski Gabriela

32
žena
Kanada
Datum nar.:
1. 4. 1992
Výška:
178 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 164.
čtyřhra: 4. / 4.

Kanaďanky slaví historický triumf v BJK Cupu. Hrdinkami jsou Stakusicová a Fernandezová

BJK CUP - Kanadské tenistky proměnily své historicky první finále v Billie Jean King Cupu v triumf a navázaly na loňské vítězství svých krajanů v Davis Cupu. Semifinálové přemožitelky českých hráček se ve španělské Seville nesklonily ani před uměním Italek, které přehrály už po dvouhrách. Životní formu korunovala Marina Stakusicová (18), jež porazila 7:5, 6:3 Martinu Trevisanovou (30) a svým nejcennějším skalpem vyšperkovala parádní debut v soutěži. Oslavy odšpuntovala Leylah Fernandezová (21), jež potvrdila roli favoritky proti Jasmině Paoliniové (27).

Zklamání. Bylo to o pár míčcích, mrzela Krejčíkovou a Siniakovou porážka v rozhodujícím utkání

Jejich výhra by posunula český tým do finále turnaje o Pohár Billie Jean Kingové, místo toho ale Barbora Krejčíková (27) a Kateřina Siniaková (27) překonávaly zklamání. V sobotní rozhodující čtyřhře podlehly kanadskému páru Leylah Fernandezová a Gabriela Dabrowská, 5:7, 6:7 a výběr kapitána Petra Pály prohrál semifinále 1:2 na zápasy. V rozhovoru s novináři sedminásobné grandslamové vítězky v deblu řekly, že vyrovnaný duel rozhodlo pár míčků.

Češky končí opět před branami finále BJK Cupu, prohrály drama s Kanaďankami

BJK CUP - Jedenáctinásobné české šampionky pětileté čekání na finále v Billie Jean King Cupu neukončily. Stejně jako před rokem končí před jeho branami, letos ve španělské Seville neudržely vedení proti Kanaďankám a prohrály 1:2. Po úvodní výhře favorizované Barbory Krejčíkové (27) nad teenagerkou Marinou Stakusicovou (18) nedokázaly získat vítězný bod Markéta Vondroušová (24) proti Leylah Fernandezové (21) a v rozhodující čtyřhře ani sedminásobné grandslamové šampionky Krejčíková s Kateřinou Siniakovou (27). Kanadu do premiérového finále proti Itálii poslaly Fernandezová s Gabrielou Dabrowskou (31).

Konec nadějí. Krejčíková se Siniakovou podruhé prohrály 0:2 a mohou na letadlo

TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková (27) a Kateřina Siniaková (27) na Turnaji mistryň prohrály druhý ze tří zápasů a po druhé dvousetové porážce jsou bez šance na postup ze skupiny. V pátek předloňské šampionky a loňské finalistky potřebovaly k uchování naděje uhrát alespoň set proti již jistým semifinalistkám Gabriele Dabrowské (31) a Erin Routliffeové (28), kanadsko-australskému páru ale po nekoncentrovaném výkonu podlehly 4:6, 5:7. Z Mexika se tak už mohou vydat do Španělska na finálový turnaj BJK Cupu.

První Kanaďanka i Novozélanďanka. Dabrowská s Routliffeovou na US Open ovládly čtyřhru žen

US OPEN - Gabriela Dabrowská (31) a Erin Routliffeová (28) na teprve čtvrtém společném turnaji slaví premiérový triumf na grandslamu ve čtyřhře žen. Ve finále US Open porazily 7:6, 6:3 bývalé šampionky Lauru Siegemundovou (35) z Německa a Věru Zvonarevovou (39) a zapsaly se do historie jako první šampionky z Kanady a Nového Zélandu.

Kanaďanky na úvod Billie Jean King Cupu porazily obhájkyně titulu Francouzky

BILLIE JEAN KING CUP - Kanadské tenistky na úvod finálového turnaje Billie Jean King Cupu v Praze porazily 2-1 na zápasy Francouzky, které obhajují titul z roku 2019. Ve dvouhře získala bod Francoise Abandaová, v rozhodující čtyřhře pak zvítězily Gabriela Dabrowská s Rebeccou Marinovou. Zítra v rámci skupiny A narazí na Rusky.

Krejčíková se Siniakovou na antuce v Madridu získaly 7. společný titul

WTA MADRID - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková získaly druhý letošní a celkově 7.společný titul. Dvojnásobné grandslamové šampionky dobyly antukový turnaj WTA 1000 v Madridu, kde ve finále porazily 6-4 6-3 kanadsko-nizozemské duo Gabriela Dabrowská a Demi Schuursová.

Krejčíková je nemocná. Se Siniakovou v Ostravě nenastoupí k boji o finále

WTA OSTRAVA - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková dnes v Ostravě nenastoupí k semifinálovému duelu, důvodem je blíže nespecifikovaná nemoc Krejčíkové. Do finále tak bez boje postoupila kanadsko-brazilská dvojice Gabriela Dabrowská a Luisa Stefaniová.

Mahut zkritizoval Bartoliovou, která by zrušila čtyřhru. Nemáš pravdu, vzkázal své krajance

Marion Bartoliová se svým posledním výrokem příliš neuspěla. Wimbledonská šampionka by totiž nejraději zachovala deblovou soutěž pouze na grandslamech a olympijských hrách a přesunula finanční odměny do sektoru dvouhry. To se nelíbí hlavně jejímu krajanovi a úspěšnému deblistovi Nicolasovi Mahutovi.

VIDEO: Rozcvička a posilování s Gabrielou Dabrowskou

Osmá deblistka světa a účastnice posledních tří Turnajů mistryň Gabriela Dabrowská se s fanoušky podělila o svou rozcvičku spojenou s posílením středu těla. Zkusíte si také do svého denního programu zařadit zahřátí svalů o třinácti cvicích společně s osmadvacetiletou Kanaďankou?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist