Korda Sebastian

Korda Sebastian

23
muž
USA
Datum nar.:
5. 7. 2000
Výška:
193 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 26. / 23.
čtyřhra: 185. / 88.

Sinner ve šlágru v Monte Carlu deklasoval Kordu, antukové jaro odstartoval vítězně i Medveděv

Jannik Sinner (22) na Masters v Monte Carlu suverénně vstoupil do antukového jara. Loňský semifinalista nedal v úvodním zápase šanci Sebastianovi Kordovi (23) a šlágr středečního programu se synem slavného bývalého českého tenisty ovládl jednoznačně 6:1, 6:2. První letošní zápas na antuce zvládl také Daniil Medveděv (28), který si poradil 6:2, 6:4 s veteránem Gaëlem Monfilsem (37).

Djokovič úspěšně zahájil útok na trojitý Golden Masters, v Monte Carlu nedal šanci Safiullinovi

Novak Djokovič (36) vstoupil do antukového jara tím nejlepším možným způsobem. Dvojnásobný šampion a světová jednička začal v Monte Carlu, kde útočí na trojitý Golden Masters, suverénním vítězstvím 6:1, 6:2 nad Romanem Safiullinem (26). O první čtvrtfinále v tomto dějišti po pěti letech bude usilovat proti svému loňskému přemožiteli Lorenzovi Musettimu (22).

VIDEO: Predikce tenistů na vítěze turnajů v sezoně 2024

Sedmička tenistů Andrej Rubljov, Sebastian Korda, Jack Draper, Zhizhen Zhang, Thanasi Kokkinakis, Lorenzo Musetti a Christopher Eubanks se před startem turnaje v Indian Wells zamýšlela nad vítězi turnajů v roce 2024. Kdo letos získá svůj první titul z podniků Masters 1000 a kdo z nich vybojuje alespoň dvě trofeje? Kdo oslaví nejvíce triumfů? A komu se bude nejvíce dařit na grandslamech či olympiádě?

VIDEO: Tenisový kvíz. Znají hráči vítěze loňských turnajů Masters 1000?

Večer v Indian Wells začíná první letošní turnaj série Masters 1000. Hubert Hurkacz, Karen Chačanov, Sebastian Korda a Gaël Monfils se před jeho startem zúčastnili kvízu, v němž měli zavzpomínat na vítěze devíti loňských tisícovek. A pouze nejzkušenější z nich Francouz Monfils odpověděl pokaždé správně. A jak byste seznam šampionů z Indian Wells, Miami, Monte Carla, Madridu, Říma, Toronta, Cincinnati, Šanghaje a Paříže sestavili vy? Zkuste nám napsat své odpovědi do komentářů. Naše malá nápověda: tři tenisté loni získali po dvou trofejích.

Menšík na Australian Open slaví skalp Shapovalova, Kopřiva sehrál pětisetovou bitvu s Kordou

Jakub Menšík (18) se i při svém druhém startu na dospělých grandslamech probojoval z kvalifikace až do druhého kola hlavní soutěže. Bývalý finalista místní juniorky pokračuje při premiéře na Australian Open ve skvělých výkonech a v prvním kole přehrál bez ztráty servisu 6:3, 7:5, 7:5 bývalou světovou desítku Denise Shapovalova (24). Vít Kopřiva (26) se na devátý pokus kvalifikoval na grandslamový turnaj a při své premiéře v hlavních losech podniků velké čtyřky překvapil, když přes tři hodiny a pět setů vzdoroval nasazenému Sebastianovi Kordovi (23).

Lehečka přidává na obrátkách. V Adelaide zametl s Kordou a zahraje si o první titul

ATP ADELAIDE - Jiří Lehečka (22) na podniku ATP 250 v Adelaide utnul sérii nezdarů a postupně nabalované sebevědomí proměnil ve vyrovnání svého nejlepšího výsledku. Český mladík v Jižní Austrálii porazil i čtvrtého soupeře, loňského finalistu Sebastiana Kordu (23) smetl jednoznačně 6:2, 6:1 a postoupil do svého druhého finále. O premiérový titul si zahraje s Britem Jackem Draperem (22).

Lehečka vs. Korda, pokus druhý. Na česko-americký souboj loni nedošlo

Jiří Lehečka tento týden sbírá první vítězství v roce 2024 na turnaji v Adelaide. Po třech výhrách má na dosah své druhé kariérní finále na turnajích ATP. O to se poprvé utká proti Američanu Sebastianu Kordovi, se kterým se měl utkat už loni, ale z jejich vzájemného utkání nakonec sešlo.

Medveděvovi se na Masters přestalo dařit, obhajobu titulu v Šanghaji zakončil už před osmifinále

ATP ŠANGHAJ - Daniil Medveděv (27) vypadl už na třetím podniku Masters v řadě dříve než v semifinále, ačkoli do Šanghaje dorazil po finálových účastech na US Open a v Pekingu. Šampion posledního ročníku 2019 ztroskotal dokonce už před osmifinálovou fází, ve třetím kole po nevyužitých setbolech prohrál 6:7, 2:6 se Sebastianem Kordou (23), na kterého nestačil ani v lednu na Australian Open. Američan s českými kořeny bude usilovat o své teprve druhé čtvrtfinále na Masters proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi.

Korda ve finále zahodil náskok setu a brejku, v Astaně slaví titul Mannarino

Sebastian Korda (23) byl v Astaně velmi blízko svému druhému triumfu na turnajích ATP. Syn slavného bývalého českého tenisty ale ve finále zahodil náskok setu a brejku a Adrianovi Mannarinovi (35) nakonec podlehl 6:4, 3:6, 2:6. Francouzský veterán upravil svou bilanci ve finálových duelech na nejvyšším okruhu na 4:10 a složil úspěšný reparát za prohrané finále v tomto dějišti v roce 2020.

Rune na US Open nečekaně prohrál s antukářem. Djokovič bude opět světovou jedničkou

US OPEN - Holger Rune (20) skončil na letošním US Open nečekaně hned v prvním kole. Dánský supertalent, který si před startem sezony stanovil jako jeden z cílů vyhrát grandslam, nestačil 3:6, 6:4, 3:6, 2:6 na antukového specialistu Roberta Carballése (30). Suverénní výhrou naopak odstartoval trojnásobný šampion Novak Djokovič (36), který nedal šanci Francouzi Alexandremu Müllerovi, na 67. grandslamu v řadě zvládl svůj úvodní zápas a zajistil si návrat do čela světového žebříčku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist