Andreescu Bianca Vanessa

Andreescu Bianca Vanessa

23
žena
Kanada
Datum nar.:
16. 6. 2000
Výška:
170 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 220. / 4.
čtyřhra: - / 147.

Samsonovová ve Washingtonu zamířila za obhajobou titulu, Bencicová postoupila po skreči

WTA WASHINGTON - Ve Washingtonu odstartovala ženská část US Open Series. Hladkou výhrou bez ztráty podání vstoupila do turnaje, který letos povýšil do kategorie WTA 500, obhájkyně titulu Ljudmila Samsonovová (24). Světová osmnáctka, jež loni v metropoli USA odstartovala úspěšné období tří triumfů během dvou měsíců, smetla domácí Daniellu Collinsovou (29). Po skreči Anastasie Potapovové (22) postoupila do druhého kola Švýcarka Belinda Bencicová (26).

Déšť ji nezastavil. Kvitová porazila Stevanovičovou a je v osmifinále Wimbledonu

WIMBLEDON - Petra Kvitová (33) v Londýně zvládla deštěm přerušený zápas třetího kola proti Nataliji Stevanovičové (28). Po dvouhodinové pauze získala tři gamy po sobě, srbskou kvalifikantku porazila 6:3, 7:5, na trávě vyhrála i osmý letošní zápas a teprve podruhé od svého druhého triumfu v roce 2014 ve Wimbledonu postoupila do osmifinále. O první čtvrtfinále v All England Clubu po devíti letech si zahraje s loňskou finalistkou Ons Jabeurovou (28) z Tuniska.

Vondroušová v Berlíně porazila Andreescuovou, Kvitová prosvištěla už do čtvrtfinále

WTA BERLÍN - Markéta Vondroušová (23) má za sebou úspěšný vstup do travnaté části sezony. V Berlíně porazila 7:6, 7:5 grandslamovou šampionku Biancu Andreescuovou (23) a připsala si své první vítězství na nejrychlejším povrchu od Wimbledonu 2021 a teprve šesté v kariéře. O první čtvrtfinále na trávě se utká s domácí kvalifikantkou Jule Niemeierovou (23). Už mezi osmičkou nejlepších je dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová, jež deklasovala Argentinku Nadiu Podoroskou.

Katóová si po diskvalifikaci ve čtyřhře došla pro triumf v mixu. French Open ovládla s Pützem

Miju Katóová (28) si nejlepším možným způsobem spravila chuť po nešťastné diskvalifikaci ve čtyřhře. Japonka ovládla po boku Němce Tima Pütze (35) mix na French Open, ve finále porazili 4:6, 6:4, 10:6 kanadsko-novozélandský tandem Biancu Andreescuovou (22) a Michaela Venuse (35). Pro oba se jednalo o první grandslamové finále napříč všemi disciplínami.

Řím: Muchová po odvrácení mečbolu, Vondroušová a Krejčíková jsou ve třetím kole. Strýcová nepřekvapila

WTA ŘÍM - Karolína Muchová znovu vylepšila své maximum na WTA 1000 v Římě, ačkoli v rozhodujícím dějství proti domácí Martině Trevisanové zahodila vedení 4-0 a dokonce likvidovala mečbol. Po jednoznačné výhře postoupila také Markéta Vondroušová a po skreči i Barbora Krejčíková. Proti favorizované Marii Sakkariové neuspěla jen Barbora Strýcová, jež se v úterý dočkala svého prvního singlového vítězství od French Open 2020.

Andreescuová má v kotníku přetržené vazy. Mohlo to být horší, utěšuje se Kanaďanka

Biancu Andreescuovou čeká další dlouhá pauza. Vyšetření kotníku, který si poranila v pondělí v Miami, odhalilo dva přetržené vazy. Dvaadvacetiletá bývalá šampionka US Open, jež se zranila v pondělním osmifinálovém duelu s Jekatěrinou Alexandrovovou, zatím neví, kdy se bude moci na kurty vrátit.

Rozjetá Muchová, Nosková i Vondroušová v Miami odstartovaly hladkými výhrami

WTA MIAMI - Českým tenistkám se dnes v Miami dařilo. Vstup do turnaje WTA 1000 zvládly z kvalifikace rozjetá Karolína Muchová, Linda Nosková i Markéta Vondroušová, všechny zvítězily hladkými dvousetovými výhrami.

Mezi šestnáctkou nejlepších je pět Češek! Muchová si o čtvrtfinále zahraje s Vondroušovou

WTA INDIAN WELLS - Karolína Muchová při své premiéře na prestižním turnaji v Indian Wells porazila i třetí soupeřku. S italskou antukářkou Martinou Trevisanovou si i přes svalové problémy poradila po třísetovém boji a postoupila do osmifinále. V něm narazí na krajanku Markétu Vondroušovou, která i podruhé v sezoně porazila světovou čtyřku Ons Džabúrovou a stala se pátou Češkou mezi šestnáctkou nejlepších.

Muchová si v Indian Wells vyšlápla na Azarenkovou, Vondroušová v derby deklasovala Bouzkovou

WTA INDIAN WELLS - Do 3. kola turnaje WTA 1000 v Indian Wells postoupilo nakonec šest českých tenistek. Karolína Muchová se dnes v Kalifornii postarala o vyřazení dvojnásobné šampionky Viktorie Azarenkové a Markéta Vondroušová v českém derby povolila pouhé dva gamy Marii Bouzkové. Neuspěla jen Kateřina Siniaková, byť byla proti světové třináctce Beatriz Haddadové Maiaové dva míčky od výhry.

Do finále v thajském Hua Hin postoupily Curenková a rozjetá Lin Zhu

WTA HUA HIN - Číňanka Lin Zhu v thajském Hua Hin porazila krajanku a deblovou parťačku Xinyu Wang a v 29 letech postoupila poprvé do finále turnaje WTA. O titul se utká s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, které vzdala nejvýše nasazená Kanaďanka Bianca Andreescuová.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist