Cirstea Sorana-Mihaela

Cirstea Sorana-Mihaela

34
žena
Rumunsko
Datum nar.:
7. 4. 1990
Výška:
176 cm
Váha:
59 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 30. / 21.
čtyřhra: 994. / 35.

Šwiateková po 74 zápasech neuhrála ani set, v Dubaji nezvládla semifinále proti Kalinské

WTA DUBAJ - Světová jednička Iga Šwiateková (22) utrpěla druhou letošní porážku a opět je její přemožitelkou nečekané soupeřka. V semifinále turnaje WTA 1000 v Dubaji podlehla 4:6, 4:6 čtyřicáté hráčce světa Anně Kalinské (25) a poprvé od loňského března a sérii 74 zápasů neuhrála jediný set. Ruska si proti favorizované Polce připsala životní skalp a po třech výhrách nad členkami TOP 10 během tří dnů postoupila z kvalifikace až do svého premiérového finále. V něm narazí na další nenasazenou hráčku Jasmine Paoliniovou z Itálie (28).

Preview: Šwiateková se v semifinále utká s rozjetou Kalinskou, Ruska může navázat na skalp Gauffové

V pátek se rozhodne o finalistkách letošního Dubai Duty Free Tennis Championships. Loňská finalistka a jediná nasazená semifinalistka aktuálního ročníku Iga Šwiateková (22) bude čelit Anně Kalinské (25), která zabojuje o své premiérové finále na nejvyšším okruhu a pokusí se navázat na skalp světové trojky Coco Gauffové. První semifinálový souboj obstarají Sorana Cirsteaová (33) a Jasmine Paoliniová (28), jež může postoupit do svého největšího finále v kariéře.

Kolaps Vondroušové. V Dubaji proti Cirsteaové zahodila vedení 6:2 a 5:1 i šest mečbolů

WTA DUBAJ - Markéta Vondroušová (24) na podniku WTA 1000 v Dubaji na svou první vítěznou sérii po bezmála půl roce nenavázala. V prvním čtvrtfinále od loňského US Open sice vedla nad Soranou Cirsteaovou (33) jednoznačně 6:2 a 5:1, ale náskok neudržela. Přitom třikrát podávala na vítězství a měla šest mečbolů. Nakonec skvěle rozehraný souboj o první semifinále od wimbledonského triumfu ztratila a o devět let starší Rumunce potřetí v řadě podlehla. O druhé místo ve finále se utkají Iga Šwiateková a Anna Kalinská, jež zaskočila Coco Gauffovou.

Vondroušová zabojuje o první semifinále po triumfu ve Wimbledonu, v cestě jí stojí Cirsteaová

Čtvrteční program letošního ročníku Dubai Duty Free Tennis Championships nabídne všechny čtyři čtvrtfinálové duely. Markéta Vondroušová bude na druhé tisícovce sezony usilovat o své první semifinále po šokujícím triumfu ve Wimbledonu, ve čtvrtfinále změří síly se Soranou Cirsteaovou. Další čtvrtfinálové souboje obstarají světová jednička a loňská finalistka Iga Šwiateková s Qinwen Zheng, bývalá finalistka Jelena Rybakinová s Jasmine Paoliniovou a Coco Gauffová s Annou Kalinskou.

Drtivý nástup dvojnásobné obhájkyně titulu, Šwiateková v Dauhá ztratila jen dva gamy

WTA DAUHÁ - Iga Šwiateková (22) se po nečekaném krachu na Australian Open vrátila na kurty drtivou výhrou. Vítězka posledních dvou ročníků podniku WTA 1000 v katarském Dauhá nedala šanci rozehrané Rumunce Soraně Cirsteaové (33), kterou deklasovala dvakrát 6:1 a jako první postoupila do osmifinále. Druhou výhru po mateřské pauze zaznamenala Japonka Naomi Ósakaová (26), které se povedla odveta proti nasazené Francouzce Caroline Garciaové (30).

Jabeurová v Abú Zabí suverénně vyhrála šlágr s Raducanuovou, Sakkariová po výprasku dohrála

Ons Jabeurová (29) absolvuje na podniku WTA 500 v Abú Zabí svůj teprve druhý letošní turnaj a ve Spojených arabských emirátech začala suverénním vítězstvím 6:4, 6:1 ve šlágru s grandslamovou šampionkou Emmou Raducanuovou (21), která se vrací po zranění. Úvodní zápas naopak nezvládla Maria Sakkariová (28), nasazená trojka schytala výprask 2:6, 1:6 od Sorany Cirsteaové (33) a po krachu ve druhém kole Australian Open si chuť nespravila.

Neskutečná řežba! Plíšková v Brisbane udolala Ósakaovou, v osmifinále je i Nosková

Karolína Plíšková (31) vstoupila do svého oblíbeného podniku v Brisbane vydřenou výhrou 3:6, 7:6, 6:4 ve fenomenálním souboji bývalých světových jedniček s vracející se maminkou Naomi Ósakaovou (26), který nabídl záplavu vítězných úderů a es. Se třemi triumfy nejúspěšnější hráčka turnaje a vítězka dvou posledních ročníků bude ve čtvrtek útočit na první čtvrtfinálovou účast od dubna. Do osmifinále postoupila i Linda Nosková (19) po vítězství 6:4, 4:6, 6:4 nad nasazenou Soranou Cirsteaovou (33).

Češky jsou v Ningbu stoprocentní. Kvitovou ve čtvrtfinále po cenných skalpech doplnily Fruhvirtová a Siniaková

České tenistky jsou na WTA 250 v čínském Ningbu stále stoprocentní. Zatímco Petra Kvitová (33) postoupila do čtvrtfinále bez boje, Linda Fruhvirtová (18) a Kateřina Siniaková (27), které v úvodním kole přerušily dlouhou sérii porážek, si musely účast mezi nejlepší osmičkou vybojovat. Fruhvirtová vyřadila nasazenou čtyřku Annu Blinkovovou a Siniaková porazila turnajovou trojku Soranu Cirsteaovou.

Muchová je už na třetím grandslamu v semifinále! O finále na US Open si zahraje s Gauffovou

US OPEN - Karolína Muchová (27) ve svém prvním čtvrtfinále na US Open přehrála jednoznačně 6:0, 6:3 Rumunku Soranu Cirsteaovou (33) a potřetí v kariéře a na třetím různém místě postoupila do semifinále grandslamu. O druhé velké finále si finalistka letošního Roland Garros zahraje v odvetě za nedávné finále v Cincinnati s domácí Coco Gauffovou (19).

Šwiateková opět neměla slitování. Svou velmi dobrou kamarádku Juvanovou vypráskala za pouhých 50 minut

Iga Šwiateková (22) zatím odehrála na letošním US Open tři zápasy a předvedla už druhou demolici za necelou hodinu a se ztrátou jednoho gamu. Po Rebecce Petersonové tímto způsobem vypráskala i svou velmi dobrou kamarádku Kaju Juvanovou (22), Slovinku zničila za 50 minut 6:0, 6:1. V obhajobě loňského triumfu a také v boji o setrvání na postu světové jedničky bude pokračovat osmifinálovým soubojem se svou neoblíbenou soupeřkou Jelenou Ostapenkovou (26).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist