Knutson Gabriela

Knutson Gabriela

27
žena
Česká republika
Datum nar.:
21. 4. 1997
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 190. / 155.
čtyřhra: 479. / 270.

České žně na Australian Open! Kvalifikací prošli B. Fruhvirtová, Bejlek, Menšík i Kopřiva

AUSTRALIAN OPEN - Čeští tenisté prožili úspěšnou kvalifikaci o start na Australian Open, hned čtyři z nich prošli tříkolovým sítem. Loňský výsledek zopakovaly teenagerky Brenda Fruhvirtová (16) a Sára Bejlek (17), Vít Kopřiva (26) se do hlavní soutěže grandslamu dostal poprvé v kariéře a finalista předloňské juniorky Jakub Menšík (18) prošel kvalifikací i na svém druhém majoru. Ve třetím kole skončily po třísetových porážkách jen debutantky Gabriela Knutsonová (26) a Dominika Šalková (19).

V kvalifikaci Australian Open jde dál všech pět Čechů! Ve finále jsou Fruhvirtová či Menšík

Čtvrteční zápas kvalifikace na letošním Australian Open zvládlo všech pět českých zástupců. Nasazená desítka Brenda Fruhvirtová (16) se však na postup pořádně nadřela, dokonce musela likvidovat mečbol Talii Gibsonové, než domácí naději udolala po více než dvouhodinové bitvě 1:6, 6:3, 7:5. Do závěrečného kola bojů o hlavní soutěž se dostali také Jakub Menšík (18), Dominika Šalková (19), Vít Kopřiva (26) a Gabriela Knutsonová (26). Už ve středu prošla do finále Sára Bejlek (17).

Menšík, Kopřiva, Šalková a Knutsonová úspěšně vstoupili do kvalifikace Australian Open. Bejlek je ve 3. kole

AUSTRALIAN OPEN - Šest českých tenistů ve středu zahájilo tříkolovou kvalifikaci Australian Open a čtyři z nich dokázali odstartovat vítězstvím. Neporazitelnost v grandslamových kvalifikacích drží Jakub Menšík (18), vítězný debut si odbyly Dominika Šalková (19) a Gabriela Knutsonová (26) a boj o premiérový start v hlavní soutěži jednoho z turnajů velké čtyřky úspěšně zahájil Vít Kopřiva (26). Dokonce už do třetího kola postoupila Sára Bejlek (17). Naopak vypadly Tereza Martincová (29) a Dalibor Svrčina (21).

Cítím české objetí a radši hraju v týmu, říká Knutsonová. Sen o cestě na grandslam si splnila

Ještě na začátku loňského roku svítil u jejího jména ranking 9999. Dnes je v žebříčku WTA ve druhé stovce a plní si jeden ze svých snů. Kalifornská rodačka s českým pasem Gabriela Knutsonová (26) vzala tenisovou kariéru úplně naopak než ostatní hráčky. Nejdřív vystudovala, udělala si magisterské tituly a s profitenisem začala teprve před rokem. Už má však letenky do Austrálie, těší se na kvalifikaci prvního grandslamového turnaje sezony a dokonce dostala nabídku hrát za vlast své maminky.

Martincová v Praze po obratu vyřadila Knutsonovou, Nosková ztratila jen tři hry. Palicová a Havlíčková neuspěly

WTA PRAHA - Předloňská finalistka Tereza Martincová (28) na úvod Livesport Prague Open otočila české derby a debutantku Gabrielu Knutsonovou (26) udolala po setech 2:6, 6:4 a 6:4. Jednoznačnou výhrou vykročila za obhajobou loňského semifinále Linda Nosková (18), jež smetla americkou kvalifikantku Elvinu Kalievovou. Naopak Barbora Palicová (19) stejně jako loni skončila hned v prvním kole a nepřipsala si svou premiérovou výhru v hlavních soutěžích na okruhu WTA, úvodní kolo bylo konečnou i pro další Češku startující na divokou kartu Lucii Havlíčkovou (18). Zápas s domácím publikem se loučící Barbory Strýcové byl odložen na středu.

Odmítla zajímavou pracovní nabídku, aby si splnila sen. V Česku pište Knutsonová, prosím

Je úplně jiná než všechny ostatní tenistky. Gabriela Knutsonová (26) se totiž rozhodla, že nejdřív vystuduje. A protože se jí v Anglii podařilo získat už dva magisterské tituly, rozhodla se, že nakonec zkusí dohnat i sportovní kariéru. Premiéru na okruhu WTA prožívá na právě probíhajícím turnaji Livesport Prague Open.

Knutson si na Livesport Prague Open zajistila debut na turnaji WTA, v kvalifikaci neztratila ani set

WTA PRAHA - Česká tenistka Gabriela Knutson (26) se na domácím Livesport Prague Open ve Stromovce na druhý pokus kvalifikovala do hlavní soutěže turnaje WTA, v závěrečném druhém kole si poradila 6:3, 6:2 s Britkou Naikhtou Bainsovou (25). Kvalifikací prošla jako jediná ze sedmi Češek, Dominika Šalková (19) v neděli poslední krok neudělala.

Los Livesport Prague Open: Obhájkyně titulu Bouzková začne proti Cristianové

V Praze byl právě rozlosován turnaj kategorie WTA 250, kterého se zúčastní minimálně šest domácích hráček. Nasazená jednička Marie Bouzková vykročí za obhajobou titulu na tvrdém povrchu ve Stromovce zápasem proti Rumunce Jaqueline Cristianové, Lucie Havlíčková bude čelit nasazené Francouzce Alizé Cornetové a kvarteto Barbora Strýcová, Linda Nosková, Tereza Martincová a Barbora Palicová čeká na soupeřku z kvalifikace. Do té dnes vstoupilo dalších sedm Češek, Gabriela Knutson a Dominika Šalková jsou ve druhém kole.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist