Palicová Barbora

Palicová Barbora

20
žena
Česká republika
Datum nar.:
11. 3. 2004
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 319. / 200.
čtyřhra: 348. / 265.

Macháč úspěšně vstoupil do kvalifikace US Open. Svrčina, Martincová a Palicová dohráli

US OPEN - Zahajovací den v kvalifikaci US Open přežil z kvarteta českých tenistů pouze Tomáš Macháč. Za zopakováním loňského postupu do hlavní soutěže vykročil hladkou výhrou 6:4, 6:1 nad Francouzem Laurentem Lokolim a může se těšit na střetnutí se zkušeným jihoafrickým finalistou z roku 2017 Kevinem Andersonem. Hned v prvním kole vyhasly naděje Dalibora Svrčiny, Terezy Martincové a Barbory Palicové.

Martincová v Praze poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále, po obratu jde dál i Nosková

Tereza Martincová (28) na domácím Livesport Prague Open nadále využívá příznivého losu a zahraje si své první čtvrtfinále na okruhu WTA od loňského října. Předloňská finalistka porazila 1:6, 6:2, 6:2 Yue Yuan (24) a zaútočí na své první semifinále na této úrovni od loňského června. Postup mezi nejlepší osmičku vybojovala po obratu i Linda Nosková (18), která zastavila rozjetou Ankitu Rainaovou (30).

Martincová v Praze po obratu vyřadila Knutsonovou, Nosková ztratila jen tři hry. Palicová a Havlíčková neuspěly

WTA PRAHA - Předloňská finalistka Tereza Martincová (28) na úvod Livesport Prague Open otočila české derby a debutantku Gabrielu Knutsonovou (26) udolala po setech 2:6, 6:4 a 6:4. Jednoznačnou výhrou vykročila za obhajobou loňského semifinále Linda Nosková (18), jež smetla americkou kvalifikantku Elvinu Kalievovou. Naopak Barbora Palicová (19) stejně jako loni skončila hned v prvním kole a nepřipsala si svou premiérovou výhru v hlavních soutěžích na okruhu WTA, úvodní kolo bylo konečnou i pro další Češku startující na divokou kartu Lucii Havlíčkovou (18). Zápas s domácím publikem se loučící Barbory Strýcové byl odložen na středu.

Los Livesport Prague Open: Obhájkyně titulu Bouzková začne proti Cristianové

V Praze byl právě rozlosován turnaj kategorie WTA 250, kterého se zúčastní minimálně šest domácích hráček. Nasazená jednička Marie Bouzková vykročí za obhajobou titulu na tvrdém povrchu ve Stromovce zápasem proti Rumunce Jaqueline Cristianové, Lucie Havlíčková bude čelit nasazené Francouzce Alizé Cornetové a kvarteto Barbora Strýcová, Linda Nosková, Tereza Martincová a Barbora Palicová čeká na soupeřku z kvalifikace. Do té dnes vstoupilo dalších sedm Češek, Gabriela Knutson a Dominika Šalková jsou ve druhém kole.

Macháč otočil souboj s dalším Japoncem, hlavní soutěž Wimbledonu má na dosah i Fruhvirtová

WIMBLEDON - Do závěrečného třetího kola kvalifikace Wimbledonu postoupily dvě české naděje. Tomáš Macháč (22) na trávě v londýnském Roehamptonu už podruhé otočil souboj s japonským soupeřem, Kaiči Učidu (28) ve středu porazil 4:6, 6:3, 6:2 a znovu přiživil šanci na zkompletování účastí v hlavní soutěži všech čtyř grandslamů. Také osmý zápas v kvalifikacích grandslamů vyhrála Brenda Fruhvirtová (16), jež i svou druhou soupeřku načala kanárem a bez ztráty setu pokračuje za premiérovým startem ve Wimbledonu. Naopak ze hry venku je Barbora Palicová (19).

Úspěšný debut i ve Wimbledonu. Brenda Fruhvirtová v kvalifikaci porazila krajanku Bejlek

WIMBLEDON - Brenda Fruhvirtová (16) zahájila svou premiéru ve slavném Wimbledonu vítězstvím 6:0, 7:5 nad krajankou Sárou Bejlek (17) a stále může i na svém třetím dospělém grandslamu projít kvalifikačními boji. Další krok k účasti v hlavní soutěži se pokusí udělat proti Katherine Sebovové (24). Vítěznou premiéru na trávě si připsala Barbora Palicová (19), první kolo kvalifikace čeká v úterý ještě Lucii Havlíčkovou (18).

Krok od účasti v hlavní fázi French Open. Brenda Fruhvirtová a Bejlek jsou ve finále kvalifikace

Naději na postup do hlavní soutěže antukového vrcholu sezony French Open už mají jen dvě české teenagerky. Brenda Fruhvirtová (16) i Sára Bejlek (17) dnes potvrdily v areálu Rolanda Garrose roli favoritky a postoupily do finále kvalifikačních bojů. Pařížský major naopak skončil po dvousetových porážkách pro Barboru Palicovou (19), Dalibora Svrčinu (20) i Zdeňka Koláře (26).

Obrat z 1-5, skalp jedničky i odvrácené mečboly! B. Fruhvirtová, Bejlek a Svrčina jsou ve 3. kole kvalifikace AO

AUSTRALIAN OPEN - V kvalifikaci Australian Open o sobě dnes dali vědět hned tři čeští tenisté a postoupili do závěrečného třetího kola. 15letá debutantka na grandslamovém turnaji Brenda Fruhvirtová dnes v rozpáleném Melbourne předvedla parádní obrat proti Ukrajince Darje Snigurové, proti které překonala nepříznivý vývoj 5-7 a 1-5 i potíže s lýtkovým svalem. 16letá Sára Bejlek po obratu z 5-7 a 2-4 zaskočila nejvýše nasazenou Američanku Alyciu Parksovou a 20letý Dalibor Svrčina dokonce odvrátil dva mečboly proti Argentinci Nicolási Kickerovi.

15letá Fruhvirtová a o tři roky starší Palicová vydřely vítěznou grandslamovou premiéru. Postoupila i Bejlek

AUSTRALIAN OPEN - Vydřenou vítěznou grandslamovou premiéru za sebou mají v kvalifikaci úvodního majoru sezony Australian Open teprve 15letá Brenda Fruhvirtová a o tři roky starší Barbora Palicová. Úvodním kolem prošla i 16letá Sára Bejlek. Do další fáze bojů o hlavní soutěž se naopak nedostal Lukáš Rosol.

Vondroušová zastavila rozjetou krajanku Palicovou a bude útočit na první finále od loňské olympiády

ITF SHREWSBURY - Markéta Vondroušová na podniku ITF W100 v britském Shrewsbury porazila 4-6 6-4 6-1 osmnáctiletou krajanku Barboru Palicovou a postoupila do semifinále. V něm vyzve nejvýše nasazenou Ukrajinku Kalininovou, nebo domácí Maloneyovou a zaútočí na své první finále od loňských olympijských her.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist