Forejtek Jonáš

Forejtek Jonáš

23
muž
Česká republika
Datum nar.:
10. 3. 2001
Výška:
180 cm
Váha:
71 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 363. / 217.
čtyřhra: 852. / 302.

I. ČLTK Praha postoupil i bez opor do hlavní soutěže extraligy

Tenisté I. ČLTK Praha postoupili i bez wimbledonské šampionky Markéty Vondroušové do hlavní části extraligy smíšených družstev. Klub ze Štvanice porazil dnes v předkole Most 5:1 na zápasy a v dalších dnech se utká v základní skupině s pražskou Spartou a RPM Spoje Praha. V prostějovském předkole uspěly Pardubice, jež porazily stejným poměrem Jihlavu.

Linda Fruhvirtová, Nosková a Svrčina úspěšně zahájili svůj debut na US Open, Forejtek ani Malečková se nekvalifikují

US OPEN - Linda Fruhvirtová, Linda Nosková a Dalibor Svrčina úspěšně zahájili svůj debut na dospělém US Open, 17leté Češky v úvodním kole kvalifikace bez ztráty setu potvrdily roli favoritky, jejich o dva roky starší krajan zvítězil až po obratu. Hned první kvalifikační zápas byl naopak konečnou pro bývalého juniorského šampiona Jonáše Forejtka a Jesiku Malečkovou.

Forejtek se zase začíná zvedat. V Meerbuschi prošel do prvního čtvrtfinále po třech měsících

ATP CHALLENGER MEERBUSCH - Jednadvacetiletý Jonáš Forejtek včera v Meerbuschi přerušil sérii pěti porážek a dnes se po vydřeném vítězství 6-7(4) 6-4 6-4 nad divokou kartou Kimmerem Coppejansem z Belgie dočkal první vítězné série od květnového semifinále na jiném německém antukovém podniku této kategorie v Heilbronnu. Ve svém prvním čtvrtfinále po třech měsících vyzve Itala Riccarda Bonadia.

Macháč se po zranění vrátil výhrou. V Liberci postoupili i Lehečka a Kopřiva

CHALLENGER LIBEREC - Prvním kolem antukového challengeru v Liberci prošli čtyři z osmi českých tenistů. Dnes uspělo trio nasazených Jiří Lehečka, po zranění se vracející Tomáš Macháč i Vít Kopřiva. Naopak ze hry jsou Daniel Siniakov, Jonáš Forejtek, Michael Vrbenský a Petr Nouza.

Kolář, Rosol a debutanti Kopřiva se Svrčinou zvládli vstup do kvalifikace Wimbledonu

WIMBLEDON - V Roehamptonu se dnes rozehrála mužská část kvalifikace Wimbledonu a čtyři z pěti Čechů odstartovali dvousetovou výhrou. Zdeněk Kolář a Lukáš Rosol na úvod bojů o hlavní soutěž nejslavnějšího turnaje svým soupeřům nadělili dokonce kanára, 19letý Dalibor Svrčina a Vít Kopřiva uspěli ve svém premiérovém zápase na trávě. Pouze Jonáš Forejtek nezvládl debut v kvalifikaci grandslamu.

Forejtek v Heilbronnu zvládl další třísetovou bitvu a zahraje si o první finále na challengerech

ATP CHALLENGER HEILLBRON - Jonáš Forejtek v Heilbronnu musel i ve třetím zápase hlavní soutěže do rozhodující sady a opět se radoval. Jednadvacetiletý český kvalifikant dnes zdolal 5-7 6-3 6-3 Alexandera Ritscharda, Švýcarovi oplatil loňskou porážku a potřetí v kariéře postoupil do semifinále challengerů. O první finále si zahraje s nasazeným Slovákem Andrejem Martinem.

Forejtek v Německu získal čtvrtý skalp hráčů Top 100 a prošel do čtvrtfinále

ATP CHALLENGER TOUR - Jonáš Forejtek si na challengeru v Heilbronnu vyšlápl na nasazenou dvojku Facunda Bagnise, proti 95. hráči světa a antukovému specialistovi si připsal svůj čtvrtý kariérní skalp členů Top 100 a prošel do čtvrtfinále. O postup mezi nejlepší osmičku dnes bude usilovat také Vít Kopřiva, v Záhřebu zvládl dohrávku prvního kola a odpoledne ho čeká další zápas.

Forejtek ani Krumich na Štvanici do čtvrtfinále neprošli

ATP CHALLENGER ŠTVANICE - Jonáš Forejtek si čtvrtfinále na čtvrtém challengeru v řadě nezahraje, 21letý Čech ve druhém kole na pražské Štvanici po více než dvou hodinách boje podlehl nasazenému Italovi Federicovi Gaiovi. Skončil také 19letý Martin Krumich, který prohrál s Němcem Maximilianem Martererem.

Forejtek na Štvanici vyhrál třísetovou bitvu, Krumich má první výhru na challengerech

ATP CHALLENGER ŠTVANICE - Jonáš Forejtek na challengeru na pražské Štvanici začal třísetovým vítězstvím nad německým kvalifikantem Lucasem Gerchem. Martin Krumich proti hráči Top 200 Jesperovi de Jongovi slavil svůj nejcennější skalp a první výhru na challengerech. Kvalifikant Lukáš Rosol postoupil po skreči Vitalije Sačka. Z Čechů dnes neuspěl jen Dalibor Svrčina.

Muži v (bez)naději. V Česku se nedaří vychovávat elitní světové tenisty, i když u žen to jde

Zatímco v ženském tenisu patří Česko do světové špičky a chrlí nové a nové naděje, o čemž jsme ostatně na webu TenisPortál.cz psali v dubnu, v tom mužském se vychovávat úspěšné hráče zdaleka tolik nedaří. Příčiny jsme se snažili najít s jedním z nejlepších tuzemských hráčů přelomu tisíciletí Jiřím Novákem (47). Ten dobře ví, jaké to je prodrat se mezi elitu, vždyť svého času byl světovou pětkou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist