Seles Monica

Seles Monica

50
žena
USA
Datum nar.:
2. 12. 1973
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 3.
čtyřhra: - / 24.

Ve věku 91 let zemřel slavný trenér Nick Bollettieri, píší média. Vedl Agassiho, Selešovou či sestry Williamsovy

V 91 letech zemřel proslulý tenisový kouč Nick Bollettieri, jenž pomohl k úspěšným kariérám řadě hvězd, mezi které patřili třeba Andre Agassi, Monica Selešová, Jim Courier nebo sestry Serena a Venus Williamsovy. Informaci médií o úmrtí vlivné postavy tenisové historie dnes potvrdili představitelé tenisové akademie na Floridě, kterou v 70. letech založil.

Památné souboje, řevnivost na kurtu i mimo něj aneb největší tenisoví rivalové

Rivalita. Sportovní svět by bez ní byl výrazně nudnějším prostorem. Vyostřené souboje, mnohdy dochucené zákulisním bojem, jsou i kořením tenisu. Řevnivost Johna McEnroea už sice nebývá v této korektní době běžným jevem, ale i současní tenisté a tenistky se umí rozvášnit. Podívejte se na vybrané příklady z minulosti i současnosti.

Monika Selešová zítra oslaví čtyřicátiny

V severosrbském Novém Sadě přišla 2. prosince 1973 v rodině karikaturisty Károlyho Seleše na svět dcera Monika. Tenisovou raketu vzala pořádně do ruky ještě než začala chodit do školy a první turnaj vyhrála v devíti letech.

Selešová byla uvedena do Síně slávy

Americká tenistka Monica Selešová byla slavnostně uvedena do Síně slávy. Šestatřicetiletá rodačka z bývalé Jugoslávie předstoupila před publikum na travnatých kurtech v Newportu a v proslovu se nevyhnula ani černém dnu před 16 lety, který jí výrazně poznamenal život i kariéru.

Útok na Selešovou před 15 lety výrazně zasáhl do její kariéry

Tenistka Monika Selešová, jugoslávská rodačka, která má od roku 1994 americké občanství, vyhrála svůj první grandslamový turnaj už v roce 1990 a o rok později se stala světovou jedničkou. Na tenisovém trůnu vydržela dva roky, než ji před 15 lety, 30. dubna 1993, pobodal na turnaji v Hamburku fanatický fanoušek její konkurentky Steffi Grafové z Německa.

Selešová sepisuje paměti

Bývalá světová tenisová jednička Monika Selešová pracuje na knize pamětí. Zatím nepojmenované dílo by mělo vyjít příští rok. "Chtěla bych se podělit o zkušenosti, jak jsem našla rovnováhu, sílu a štěstí v životě, který byl jako jízda na horské dráze. Jednou nepopsatelná radost, někdy zase obrovská tragédie," řekla čtyřiatřicetiletá Selešová.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist