Kalinina Anhelina

Kalinina Anhelina

27
žena
Ukrajina
Datum nar.:
7. 2. 1997
Výška:
179 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 32. / 25.
čtyřhra: 120. / 119.

Wozniacká prohrála s Kalininovou i v deštivém Charlestonu, Azarenková hladce vyhrála

WTA CHARLESTON - Ve středu se v deštěm dlouho bičovaném Charlestonu představily dvě bývalé světové jedničky a tenisové maminky. Zatímco bývalá šampionka Caroline Wozniacká (33) z Dánska nestačila na druhé akci po sobě na Ukrajinku Anhelinu Kalininovou (27), Běloruska Viktoria Azarenková (34) nedala šanci Italce Elisabettě Cocciarettové (23)..

Sabalenková dohrála na tisícovce v Miami už ve třetím kole, Rybakinová se znovu nadřela

Aryna Sabalenková (25) se probíhajícího Miami Open zúčastnila navzdory tragické smrti bývalého partnera a s floridskou tisícovkou se rozloučila už po druhém zápase. Šampionka posledních dvou ročníků Australian Open do turnaje vstoupila výhrou nad velmi dobrou kamarádkou Paulou Badosaovou, ovšem ve třetím kole podlehla 4:6, 6:1, 1:6 Anhelině Kalininové (27). Loňská finalistka Jelena Rybakinová (24) opět potřebovala na postup všechny tři sety a přes dvě hodiny.

Wozniacká v dusném Miami neproměnila mečbol proti Kalininové, Rybakinová musela otáčet z 0:1

WTA MIAMI - Finalistka z roku 2017 Caroline Wozniacká (33) skončila na turnaji WTA 1000 v Miami už ve druhém kole po více než tříhodinové bitvě, byť nad Anhelinou Kalininovou (27) vedla 7:5 a 5:2 a disponovala i mečbolem. Nepříznivý vývoj naopak otočila finalistka loňského ročníku a světová čtyřka Jelena Rybakinová (24), jež zdolala Claru Tausonovou (21) a oslavila vítězný návrat po zdravotních problémech.

Martincová v Austinu na kvalifikaci nenavázala, Stephensová ji dorazila kanárem

WTA AUSTIN - České tenistky po úspěšně absolvované kvalifikaci dohrály na turnaji v americkém Austinu hned v prvním kole. Tereza Martincová (29) neukončila přes půl roku trvající čekání na výhru v hlavní soutěži podniku WTA, když nenašla recept na domácí nasazenou dvojku Sloane Stephensovou (30) a prohrála 4:6, 0:6. O vůbec premiérovou výhru na hlavním okruhu marně usilovala Sára Bejlek (18), jež nestačila na nasazenou jedničku Anhelinu Kalininovou z Ukrajiny (27).

Ostapenková pokračuje ve skvělé formě i v Dauhá, Jabeurová ztroskotala na první soupeřce

Jelena Ostapenková (26) vstoupila vítězně do akce WTA 1000 v Dauhá, když smetla ukrajinskou hráčku Anhelinu Kalininovou (27) 6:0, 6:3 a obhájila loňské osmifinále. Postupuje i bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) a čerstvá šampionka z Abú Zabí Jelena Rybakinová (24). Ons Jabeurová (29) nepotvrdila roli favoritky a z pěti zápasů utrpěla už třetí porážku v sezoně, když podlehla 3:6, 2:6 Lesje Curenkové (34).

Tři ze sedmi Češek. V Pekingu začaly vítězně jen Fruhvirtová, Nosková a po boji Kvitová

WTA PEKING - Do turnaje WTA 1000 v Pekingu v neděli vstoupilo všech sedm českých nadějí a pouze tři z nich postoupily do druhého kola. Linda Fruhvirtová (18) si poradila s Nizozemkou Arantxou Rusovou, Linda Nosková (18) rovněž ve dvou setech přehrála domácí Fangran Tian a Petra Kvitová (33) v noční tříhodinové bitvě proti domácí Xiyu Wang po půl roce otočila zápas z 0:1 na sety. Naopak neuspěly Markéta Vondroušová (24), jež neudržela nadějné vedení, Kateřina Siniaková (27), Marie Bouzková (25) a Barbora Krejčíková (27).

Krejčíková v San Diegu pomstila Plíškovou. Proti Kalininové přestřihla šňůru čtyř porážek

WTA SAN DIEGO - Barbora Krejčíková (27) se poprvé od zranění kotníku ve Wimbledonu a následné sérii čtyř porážek dočkala singlového vítězství. V San Diegu si poradila 6:2, 6:3 s ukrajinskou přemožitelkou Karolíny Plíškové Anhelinou Kalininovou (26) a vzájemnou bilanci upravila na 3:0. Ve čtvrtfinále se střetne s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Další nezdar hned na úvod. Plíšková potřetí prohrála zápas, v němž nadělila kanára

WTA SAN DIEGO - Karolína Plíšková potřetí v kariéře a podruhé během sedmi týdnů prohrála zápas, v němž získala set bez ztráty gamu. Na turnaji WTA 500 v San Diegu podlehla 6:7, 6:0, 3:6 Anhelině Kalininové a z posledních 14 zápasů si připsala už 11. porážku. Ukrajinka si ve třetím vzájemném duelu připsala první výhru a zajistila si souboj s další Češkou Barborou Krejčíkovou (h2h 0:2).

Rybakinová v Římě získala nejcennější antukovou trofej. Letos slaví podruhé

WTA ŘÍM - Úřadující vítězka Wimbledonu Jelena Rybakinová v Římě získala celkově 5. titul a vůbec nejcennější trofej z antuky. Ve finále proti Anhelině Kalininové vedla 6:4 a 1:0 ve chvíli, kdy Ukrajinka boj o premiérový triumf kvůli zranění levého stehna vzdala. 23letá Kazaška navázala na březnový triumf na jiném prestižním podniku WTA 1000 v Indian Wells a poprvé v kariéře vyhrála dva turnaje během jedné sezony.

Kalininová v Římě zvládla své největší semifinále a zahraje si o první titul

WTA ŘÍM - Anhelina Kalininová na antukovém turnaji WTA 1000 v Římě zdolala po téměř tříhodinovém boji světovou dvanáctku Veroniku Kuděrmetovovou, byť v průběhu utkání prohrála šestnáct fiftýnů v řadě, a postoupila do svého druhého a dosud největšího finále. O premiérový titul se 26letá Ukrajinka utká s Kazaškou Jelenou Rybakinovou, která může poprvé vyhrát dva turnaje během jedné sezony.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist