Gauff Cori

Gauff Cori

20
žena
USA
Datum nar.:
13. 3. 2004
Výška:
176 cm
Váha:
59 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 3. / 3.
čtyřhra: 17. / 1.

Gauffová uštědřila dva kanáry přemožitelce Brendy Fruhvirtové, nezaváhala ani Šwiateková

WTA MADRID - Coco Gauffová (20) v Madridu začala demolicí Arantxy Rusové (33), přemožitelce Brendy Fruhvirtové nepovolila jediný game a za necelou hodinu jí uštědřila výprask 6:0, 6:0. O osmifinálovou účast bude v sobotu usilovat i Iga Šwiateková (22), světová jednička a loňská finalistka si v úvodním zápase poradila poměrem 6:1, 6:4 s Xiyu Wang (23).

Vondroušová po šesti letech zdolala Sabalenkovou a ve Stuttgartu si zahraje o finále

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) po šesti letech a sérii čtyř porážek našla recept na Arynu Sabalenkovou (25). Na světovou dvojku si vyšlápla ve čtvrtfinále hvězdami nabitého antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu, kde finalistku předchozích tří ročníků zdolala 3:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:4. V prvním semifinále od wimbledonského triumfu se utká překvapivě s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21), která uspěla v třísetové bitvě se světovou trojkou Coco Gauffovou (20) z USA. Druhé semifinále obstarají Iga Šwiateková (22) a Jelena Rybakinová (24).

Šwiateková s přehledem postoupila do finále v Indian Wells, Gauffová nestačila na Sakkariovou

Světová jednička Iga Šwiateková (22) v semifinále turnaje v Indian Wells potvrdila roli favoritky proti rozjeté Ukrajince Martě Kosťukové (21) a zvítězila drtivě 6:2, 6:1. O svůj 8. titul z podniků WTA 1000 si zahraje s Marrií Sakkariovou (28), která ukončila vítěznou sérii Coco Gauffové (20) na domácích betonech.

Preview: Rozjetá Kosťuková vyzve jedničku Šwiatekovou, Sakkariová se o finále utká s Gauffovou

V rámci pátečního programu letošního ročníku BNP Paribas Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Rozjetá Marta Kosťuková (21) se pokusí ve svém premiérovém semifinále na akcích WTA 1000 zaskočit světovou jedničku a předloňskou šampionku Igu Šwiatekovou (22). Druhý semifinálový souboj obstarají předloňská finalistka Maria Sakkariová (28) a Coco Gauffová (20), která si zahraje semifinále v Indian Wells poprvé a může se stát první domáci finalistkou po osmi letech.

Šwiateková je v Indian Wells opět v semifinále, Wozniacká šlágr kvůli zranění vzdala

WTA INDIAN WELLS - Očekávaný souboj grandslamových šampionek ve čtvrtfinále turnaje WTA 1000 v Indian Wells se nedohrál. Předloňská vítězka Iga Šwiateková (22) postoupila přes vítězku z roku 2011 Caroline Wozniackou (33) poté, co Dánka za stavu 4:6 a 0:1 kvůli problémům s pravou nohou vzdala. Polku v semifinále vyzve Ukrajinka Marta Kosťuková (21).

Sabalenkové se po triumfu v Melbourne nedaří. V Indian Wells končí v osmifinále na Navarrové

WTA INDIAN WELLS - Aryna Sabalenková (25) po lednovém obhájení triumfu na Australian Open prohrála dva ze čtyř zápasů a druhý turnaj po sobě opouští nečekaně brzy. Na podniku WTA 1000 v Indian Wells světová dvojka a loňská finalistka nestačila už v osmifinále na domácí Emmu Navarrovou (22), která zvítězila 6:3, 3:6, 6:2, připsala si nejcennější skalp kariéry a postoupila do svého největšího čtvrtfinále. To by ji teoreticky mohlo vystřelit do TOP 20.

Naposledy jako teenagerka. Gauffová před 20. narozeninami vyhrála 157 duelů

WTA INDIAN WELLS - Coco Gauffová (19) v Indian Wells dopsala jednu z kapitol své kariéry. Ve dvouhře odehrála poslední zápas jako teenagerka, přičemž v této roli zaznamenala úctyhodných 157 vítězství. Na podnicích WTA 1000 vyhrála 51 zápasů, čímž stanovila nové maximum. Naposledy jako náctiletá si poradila ve dvou setech s Italkou Luciou Bronzettiovou (25), další duel odehraje 'až' v den svých 20. narozenin proti Elise Mertensové (28).

Sabalenková přežila v bitvě s domácí outsiderkou čtyři mečboly, blízko vyřazení byla i Gauffová

Aryna Sabalenková (25) málem nezvládla ani svůj druhý zápas po triumfu na lednovém Australian Open. Světová dvojka začala v Indian Wells téměř tříhodinovou bitvou s Peyton Stearnsovou (22) a proti domácí outsiderce dvakrát returnovala na setrvání v utkání a také likvidovala celkem čtyři mečboly na příjmu. Loňská finalistka udolala Američanku 6:7, 6:2, 7:6. Blízko vyřazení byla i Coco Gauffová (19), která prohrávala 0:4 a 2:5 v rozhodující sadě s Clarou Burelovou (22).

Kolaps Vondroušové. V Dubaji proti Cirsteaové zahodila vedení 6:2 a 5:1 i šest mečbolů

WTA DUBAJ - Markéta Vondroušová (24) na podniku WTA 1000 v Dubaji na svou první vítěznou sérii po bezmála půl roce nenavázala. V prvním čtvrtfinále od loňského US Open sice vedla nad Soranou Cirsteaovou (33) jednoznačně 6:2 a 5:1, ale náskok neudržela. Přitom třikrát podávala na vítězství a měla šest mečbolů. Nakonec skvěle rozehraný souboj o první semifinále od wimbledonského triumfu ztratila a o devět let starší Rumunce potřetí v řadě podlehla. O druhé místo ve finále se utkají Iga Šwiateková a Anna Kalinská, jež zaskočila Coco Gauffovou.

Vondroušová zabojuje o první semifinále po triumfu ve Wimbledonu, v cestě jí stojí Cirsteaová

Čtvrteční program letošního ročníku Dubai Duty Free Tennis Championships nabídne všechny čtyři čtvrtfinálové duely. Markéta Vondroušová bude na druhé tisícovce sezony usilovat o své první semifinále po šokujícím triumfu ve Wimbledonu, ve čtvrtfinále změří síly se Soranou Cirsteaovou. Další čtvrtfinálové souboje obstarají světová jednička a loňská finalistka Iga Šwiateková s Qinwen Zheng, bývalá finalistka Jelena Rybakinová s Jasmine Paoliniovou a Coco Gauffová s Annou Kalinskou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist