Raducanu Emma

Raducanu Emma

21
žena
Velká Británie
Datum nar.:
13. 11. 2002
Výška:
175 cm
Váha:
kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 221. / 10.
čtyřhra: - / -

Vondroušová po šesti letech zdolala Sabalenkovou a ve Stuttgartu si zahraje o finále

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) po šesti letech a sérii čtyř porážek našla recept na Arynu Sabalenkovou (25). Na světovou dvojku si vyšlápla ve čtvrtfinále hvězdami nabitého antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu, kde finalistku předchozích tří ročníků zdolala 3:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:4. V prvním semifinále od wimbledonského triumfu se utká překvapivě s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21), která uspěla v třísetové bitvě se světovou trojkou Coco Gauffovou (20) z USA. Druhé semifinále obstarají Iga Šwiateková (22) a Jelena Rybakinová (24).

Vondroušová ve Stuttgartu stále neztratila set a je ve čtvrtfinále, Nosková dohrála

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) nepovolila po Donně Vekičové set ani Anastasii Potapovové (23) a po vítězství 7:6, 6:1 poprvé postoupila na tradičně silně obsazené antukové pětistovce ve Stuttgartu do čtvrtfinále. Úřadující wimbledonská šampionka se v něm utká s finalistkou posledních tří ročníků Arynou Sabalenkovou. Místo mezi nejlepší osmičkou naopak nevybojovala Linda Nosková (19), jež podlehla 0:6, 5:7 Emmě Raducanuové (21) a přišla o možnost se opět utkat se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Šwiateková poslala Polsko na finálový turnaj BJK Cupu, kvalifikační utkání vyhrály i Slovenky

Iga Šwiateková (22) dle očekávání zvládla v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu obě dvouhry a výrazně pomohla Polsku k jednoznačnému vítězství nad Švýcarkami v Bielu. Světová jednička přehrála 6:4, 6:3 Céline Naefovou (18) a přidala třetí bod. Postup na finálové klání pro 12 týmů ve španělské Seville slavily také Američanky, Britky, Slovenky, Australanky, Japonky, Němky a po parádním obratu i Rumunky.

Naposledy jako teenagerka. Gauffová před 20. narozeninami vyhrála 157 duelů

WTA INDIAN WELLS - Coco Gauffová (19) v Indian Wells dopsala jednu z kapitol své kariéry. Ve dvouhře odehrála poslední zápas jako teenagerka, přičemž v této roli zaznamenala úctyhodných 157 vítězství. Na podnicích WTA 1000 vyhrála 51 zápasů, čímž stanovila nové maximum. Naposledy jako náctiletá si poradila ve dvou setech s Italkou Luciou Bronzettiovou (25), další duel odehraje 'až' v den svých 20. narozenin proti Elise Mertensové (28).

Jabeurová v Abú Zabí suverénně vyhrála šlágr s Raducanuovou, Sakkariová po výprasku dohrála

Ons Jabeurová (29) absolvuje na podniku WTA 500 v Abú Zabí svůj teprve druhý letošní turnaj a ve Spojených arabských emirátech začala suverénním vítězstvím 6:4, 6:1 ve šlágru s grandslamovou šampionkou Emmou Raducanuovou (21), která se vrací po zranění. Úvodní zápas naopak nezvládla Maria Sakkariová (28), nasazená trojka schytala výprask 2:6, 1:6 od Sorany Cirsteaové (33) a po krachu ve druhém kole Australian Open si chuť nespravila.

Bouzková prohrála potřetí v řadě, v Abú Zabí nestačila na vítězku grandslamu Raducanuovou

WTA ABÚ ZABÍ - Marie Bouzková (25) skončila na turnaji WTA 500 v Abú Zabí hned v prvním kole. Česká tenistka nenašla recept na bývalou vítězku US Open Emmu Raducanuovou (21), které podlehla snadno 4:6, 1:6 a připsala si třetí porážku v řadě.

Milník pro Brendu Fruhvirtovou. V Aucklandu slaví životní skalp i první výhru na turnaji WTA

WTA AUCKLAND - Brenda Fruhvirtová (16) na osmý pokus porazila hráčku TOP 100 a na sedmý pokus vybojovala svou premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. Česká teenagerka se dočkala hned na prvním turnaji nové sezony v Aucklandu, kde si poradila 7:5, 6:4 s členkou elitní padesátky Annou Blinkovovou (25) a navázala na dvě výhry z kvalifikace. O čtvrtfinále si zahraje se světovou trojkou, vítězkou loňského US Open a obhájkyní titulu Coco Gauffovou (19) z USA. Po nevyužití mečbolů dohrála Tereza Martincová (29).

Raducanuová ohlásila návrat po dlouhé pauze a řadě operací. Sezonu zahájí hned v Aucklandu

Emma Raducanuová (21) se po dlouhé pauze zaviněné operacemi obou zápěstí a kotníku vrátí na kurty v Aucklandu. Někdejší šampionka US Open získala od pořadatelů lednového turnaje divokou kartu a na Novém Zélandu se představí rok poté, co tam kvůli zvrtnutému kotníku nedohrála zápas druhého kola.

Raducanuová se po operacích připravuje na návrat. Příští rok jsem zpět, chci vyhrát Wimbledon

Emma Raducanuová (20) se po operacích zápěstí a kotníku připravuje na návrat do tenisového kolotoče. Senzační šampionka předloňského US Open, která je mimo dění už pět měsíců, se na kurtech znovu objeví v následující sezoně. Zpočátku bude zřejmě využívat chráněného žebříčku a divokých karet, v žebříčku totiž nefiguruje ani v nejlepší dvoustovce.

Raducanuová občas lituje, že vyhrála US Open. Několikrát jsem se spálila, lidé v branži mě vidí jako kasičku

Emma Raducanuová prožívá od triumfu na US Open 2021 náročné období a občas si přeje, aby grandslam před necelými dvěma lety nevyhrála. Bývalá světová desítka, která zvítězila v New Yorku v 18 letech, pro Sunday Times řekla, že byla tou dobou extrémně naivní a později poznala i odvrácenou tvář tenisového prostředí. Rodačka z Toronta se nyní zotavuje z operace zápěstí a kotníku, kvůli čemuž vynechá i červencový Wimbledon.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist